Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Μουμπάρακ λιάζεται στο Σαρμ Ελ Σεϊχ και ο λαός του είναι για 7η ημέρα στους δρόμους!

Ημέρα γενικής απεργίας σήμερα στην Αίγυπτο. Ολα είναι κλειστά, συνωστισμός από πανικόβλητους αιγύπτιους και πολίτες άλλων εθνικοτήτων στα αεροδρόμια. Περιμένουν ακομα και 48 ώρες για μια θέση σε αεροπλάνο.

Η συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου είναι πλεον καθημερινό φαινόμενο. Για πολλούς από τους διαδηλωτές έχει γίνει δεύτερο σπίτι τους.

Για αύριο μάλιστα ετοιμάζουν να κατεβάσουν στους δρόμους 1 εκατομμύριο κόσμο! Η Σ. Λιάτσου μεταδίδει για το Newsit.

Κάποιοι δεν την εγκαταλείπουν καθόλου, άλλοι συμμετέχουν σε ομάδες περιφρούρησης σε προάστια του Καϊρου για να αποτρέψουν εκείνους που στην αναταραχή προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τα πάντα.

Οι κινήσεις απελευθέρωσης πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές μοιραία έδωσαν την ελευθερία και σε κακοποιά στοιχεία τα οποία σπέρνουν τον τρόμο στις γειτονιές της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος βρίσκεται σε ένα από τα εξοχικά του στο Σαρμ Ελ Σεϊχ, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε συνταγματικές και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, όμως εκατοντάδες πολίτες στο Κάιρο και άλλες μεγάλες πόλεις συνεχίζουν να διαδηλώνουν κατά του καθεστώτος, αρνούμενοι να αποδεχθούν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ισχύει και για σήμερα, όμως όπως και τις προηγούμενες ημέρες, παραμένει ανεφάρμοστο. Από το πρωί, οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις περιπολίες, σε μία προσπάθεια να επαναφέρουν την τάξη.

Όπως μεταδίδει το BBC, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αχμέντ Σακίφ, ο Χόσνι Μουμπάρακ ζήτησε να γίνουν συνταγματικές και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο διαλόγου με τα πολιτικά κόμματα.

Στο κείμενο της επιστολής, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιοποίησε η κρατική τηλεόραση, ο Αιγύπτιος ζήτησε, επίσης, να ληφθούν μέτρα κατά της ανεργίας και να εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας για τους ανέργους.

Κάλεσε, ακόμα, τον Σακίφ να διατηρήσει τις επιδοτήσεις και να ελέγξει τον πληθωρισμό.

«Απαιτώ από εσένα να επαναφέρεις την εμπιστοσύνη στην οικονομία μας. Εμπιστεύομαι την ικανότητά σου να εφαρμόσεις οικονομικές πολιτικές, που θα εμπεριέχουν τη μεγίστη μέριμνα για τις ανάγκες των πολιτών» καταλήγει η επιστολή του Μουμπάρακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξανά στους δρόμους της Αιγύπτου η αστυνομία -Φόβοι για την αντίδραση του κόσμου – “Αδειάζουν Μουμπάρακ οι σύμμαχοί του

Αγωνία για τους έλληνες της Αλεξάνδρειας – Ετοιμα τα C-130 αλλά δεν μπορούν να φτάσουν εκεί

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε