Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Μουμπάρακ θα εμφανιστεί σε δικαστήριο του Καΐρου

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ δέχθηκε κλήτευση για να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου του Καΐρου για να ανακριθεί και ειδικά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για την περίσταση αυτή.
Αυτό δήλωσε σήμερα ο αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ.
 
Ο εισαγγελέας εξέδωσε την κλήτευση την Κυριακή στο πλαίσιο των ερευνών για φόνους διαδηλωτών και κατάχρηση δημοσίου χρήματος, όμως ο ανατραπείς πρόεδρος δήλωσε πως οι κατηγορίες εναντίον του είναι ψευδείς.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Μανσούρ ελ-Εσάουι δήλωσε πως ο Μουμπάρακ θα καταθέσει σχετικά με κατηγορίες σε βάρος του σε δικαστήριο σε ανατολικό προάστιο του Καΐρου, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Αλ-Αχράμ, στο οποίο δεν διευκρινίζεται πού ακριβώς θα εμφανιστεί και ποιες είναι οι κατηγορίες.
 
Ο Εσάουι δήλωσε πως δεν γνωρίζει ποια ήταν η απάντηση του Μουμπάρακ στις κλητεύσεις, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα.
 
Οι γιοι του Μουμπάρακ Αλάα και Γκαμάλ έχουν ήδη κληθεί για να ανακριθούν.
 
Ο Μουμπάρακ διαμένει στην κατοικία του στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας αφότου ανατράπηκε από την εξουσία στις 11 Φεβρουαρίου. Στον ίδιο και στην οικογένειά του έχει απαγορευτεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό όσο οι εισαγγελείς ερευνούν προσφυγές εναντίον τους.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μαχμούντ αλ-Γκίντι δήλωσε πως μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί εντός των ημερών αριθμό ξένων χωρών για να απογράψει τα περιουσιακά στοιχεία του Μουμπάρακ στο εξωτερικό, αναφέρει επίσης η Αλ-Αχράμ.
 
Ο υπουργός πρόσθεσε πως ο Μουμπάρακ συμφώνησε να εξουσιοδοτήσει τους ερευνητές να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του και να ελέγξουν τα περιουσιακά στοιχεία του.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε