Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν αξίζει να βρίσκεται στον πλανήτη”

“Ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν αξίζει να βρίσκεται στον πλανήτη”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς επισκέφθηκε σήμερα ένα καταυλισμό Σύρων προσφύγων στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και δήλωσε ότι “το συριακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί γρήγορα” καταγγέλλοντας τους “εκβιασμούς” της Δαμασκό σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

“Αφού άκουσα τις θλιβερές μαρτυρίες των ανθρώπων εδώ, έχω συνείδηση του βάρους αυτών που λέω: του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν του αξίζει να βρίσκεται στον πλανήτη”, είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τον Σύρο πρόεδρο ότι διεξάγει “μια επιχείρηση καταστροφής ενός λαού”.

Η Τουρκία είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Φαμπιούς ο οποίος επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Εντζουπινάρ που φιλοξενεί 12.000 άτομα εξήγησε ότι οι πρόσφυγες ζήτησαν τη βοήθεια της Γαλλίας για να παύσει η καταστολή από το συριακό καθεστώς και επίσης ζήτησαν να δοθούν όπλα στους αντάρτες. Ο Φαμπιούς δεν δεσμεύτηκε για κάτι τέτοιο, όμως σημείωσε ότι “δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο Μπασάρ, μολονότι έχει χάσει έδαφος, συνεχίζει τους εκβιασμούς”.

Σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή στην Τουρκία φιλοξενούνται σήμερα περίπου 70.000 Σύροι πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκαριστικό βίντεο από Συρία: Αντάρτες πετούν σορούς αντιπάλων τους από τις στέγες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε