Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο Μπερλουσκόνι στέλνει… δώρο βομβαρδιστικά στη Λιβύη

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μετά τους εναγκαλισμούς και τη φιλοξενία του Μουαμάρ Καντάφι στη Ρώμη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θέλει να θυμάται, όπως και πολλοί, πολλοί άλλοι…

Τώρα και αφού επέτρεψαν στο ΝΑΤΟ και όχι μόνο να βομβαρδίζει από το έδαφός τους οι Ιταλοί άναψαν το πράσινο φως στην πολεμική τους αεροπορία να πάρει ενεργό μέρος και να πλήξει στόχους στο έδαφος της Λιβύης.

Δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρει ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική συνομιλία τους για την απόφαση της κυβέρνησης και τονίζει πως θα τηλεφωνήσει και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να τους το πει προσωπικά.

Η δήλωση αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να «αυξήσει την επιχειρησιακή ευελιξία των αεροσκαφών της με ενέργειες που θα σημαδεύουν συγκεκριμένους στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Λιβύης με σκοπό την προστασία του άμαχου πληθυσμού».

Η Ρώμη, η πολεμική αεροπορία της οποίας έχει εμπλακεί κυρίως στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και στο εμπάργκο όπλων, μετέβαλε τη θέση της έπειτα από ένα αίτημα των εταίρων της στο ΝΑΤΟ νωρίτερα αυτόν το μήνα να εμπλακεί περισσότερο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε