Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Μπερνάρ Κουσνέρ ο πιο “γκαφατζής υπουργός”

Μπερνάρ Κουσνέρ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι γάλλοι υπουργοί απάντησαν σε ερωτηματολόγιο, χωρίς να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Τον τίτλο του “πιο γκαφατζή υπουργού” κατάφερε να κερδίσει ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Μπερνάρ Κουσνέρ, ενώ η υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ αναδείχθηκε η “καλύτερη υπουργός”, σύμφωνα με ερωτηματολόγιο του εβδομαδιαίου περιοδικού L’ Express στο οποίο απάντησαν οι Γάλλοι υπουργοί.

Η πλειοψηφία των μελών της κυβέρνησης, οι 33 εκ των 37 υπουργών, απάντησαν χωρίς φυσικά να αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους στο ερωτηματολόγιο κρίνοντας τους συναδέλφους τους. 

Η Κριστίν Λαγκάρντ, που σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times είναι ήδη η καλύτερη υπουργός Οικονομικών στην Ευρώπη κέρδισε επτά ψήφους έναντι τεσσάρων που απέσπασε ο Ζαν-Λουί Μπορλό (υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας), ενώ την τρίτη θέση στην κατηγορία του καλύτερου υπουργού κατέλαβε ο υπουργός Γεωργίας Μπρούνο Λε Μερ.
 
“Οι συνάδελφοι μου δείχνουν μεγάλη κατανόηση και με κολακεύει η απόφαση τους”, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο L’ Express. Με δέκα ψήφους ο Μπερνάρ Κουσνέρ βρέθηκε στην πρώτη θέση των γκαφατζήδων υπουργών, ενώ τη δεύτερη θέση κέρδισε με οκτώ ψήφους η υφυπουργός Αθλητισμού Ράμα Γιαντέ.

Σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο, η υπουργός Υγείας Ροζελίν Μπασελό θεωρήθηκε από τους συναδέλφους της ως η πιο αστεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε