Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Μπιν Λάντεν “εμφανίστηκε”!

REUTERS
Μεταθανάτιο ηχητικό μήνυμα του Μπιν Λάντεν κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες της Τζιχάντ. Είχε ηχογραφηθεί πριν τον σκοτώσουν οι αμερικάνοι στο Πακιστάν.

Ο Οσάμα μπιν Λάντεν, σε μήνυμα μετά το θάνατό του, χαιρετίζει τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο και καλεί τους μουσουλμάνους να εκμεταλλευτούν “την σπάνια αυτή ιστορική ευκαιρία” για να επαναστατήσουν.

    Το μήνυμα αυτό του μπιν Λάντεν δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ μετά το θάνατό του από την ιστοσελίδα Ας-Σαχάμπ που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων (SITE).

    Το ηχογραφημένο μήνυμα διάρκειας 12 λεπτών και 37 δευτερολέπτων απευθύνεται στους μουσουλμάνους των αραβικών εξεγέρσεων των τελευταίων μηνών.

    Ο μπιν Λάντεν προτείνει την δημιουργία ενός Συμβουλίου που θα αναλάβει να παρέχει επαναστατικές συμβουλές και να αποφασίζει ποιά είναι η καλύτερη στιγμή για τη διάδοση των εξεγέρσεων στο μουσουλμανικό κόσμο.

    Στο μήνυμά του, στο οποίο δεν αναφέρεται στις εξεγέρσεις στη Λιβύη, τη Συρία και την Υεμένη, ο μπιν Λάντεν προειδοποιεί κατά των διαπραγματεύσεων και των συμβιβασμών.

    “Στους ελεύθερους επαναστάτες σε όλες τις χώρες: επιμείνετε στις πρωτοβουλίες σας και αποφύγετε τις διαπραγματεύσεις γιατί δεν υπάρχει κοινός τόπος ανάμεσα στους ανθρώπους της αλήθειας και τους ανθρώπους των ψεμμάτων”, επισημαίνει ο μπιν Λάντεν.

   

    Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το CNN και το αλ Τζαζίρα, προσωρινός ηγέτης της αλ Κάιντα ανέλαβε ο Σαΐφ αλ-Αντελ, πρώην μέλος των αιγυπτιακών ειδικών δυνάμεων, το όνομα του οποίου προτάθηκε σε συνάντηση “έξι ή οκτώ στελεχών της οργάνωσης” στις 10 Μαΐου στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν.

    Επίσης, επικεφαλής των επιχειρήσεων της αλ Καίντα διορίστηκε ο Μοχαμάντ Μουστάφα αλ Γιαμανί.

    Τις πληροφορίες αυτές προέρχονται από τον Νουμάν Μπεν Οτμάν λίβυο πρώην εξτρεμιστή που απαρνήθηκε την ιδεολογία της αλ Κάιντα.

    Ομως αμερικανός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διατύπωσε αμφιβολίες για τον διορισμό αυτό. “Σίγουρα ο αλ-Αντελ διαθέτει τα προσόντα για να αναλάβει το ρόλο αυτό στην αλ Κάιντα. Αλλά σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτός ή κάποιος άλλος ανέλαβε τη θέση αυτή”, επισημαίνει ο ίδιος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε