Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Μπρέιβικ κατέθετε, ο δικαστής έπαιζε… πασιέντζα! (VIDEO)

Ο Μπρέιβικ κατέθετε, ο δικαστής έπαιζε… πασιέντζα! (VIDEO)

Αντί να ακούει τις καταθέσεις και να εξετάζει τα στοιχεία, δικαστής στη «δίκη του αιώνα» στη Νορβηγία, προτίμησε να παίζει πασιέντζα στο λάπτοπ του. Για κακή του τύχη, όμως, «συνελήφθη» από τις κάμερες!

Η δίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ μπήκε αισίως στην 8η εβδομάδα. Φαίνεται όμως ότι για έναν από τους δικαστές έχει γίνει πια… boring! Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι στη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας «πιάστηκε» αντί να ακούει την κατάθεση, να παίζει πασιέντζα.

Φυσικά, όταν οι εικόνες δημοσιοποιήθηκαν, η Έδρα ένιωσε μια κάποια… αμηχανία. Το δικαστήριο διαβεβαίωσε ότι ο δικαστής ήταν προσηλωμένος, όχι στην πασιέντζα αλλά στη δίκη. Δεν είναι όμως εύκολο να πειστεί κανείς, ειδικά οι συγγενείς των θυμάτων του Μπρέιβικ.

Δεν είναι το πρώτο, ας πούμε ευτράπελο, που γίνεται από την έναρξη της δίκης Μπρέιβικ. Λίγο μετά την έναρξή της, ένας άλλος δικαστής αντικαταστάθηκε γιατί, λίγο μετά τις επιθέσεις του περασμένου Ιουλίου σε Όσλο και Ουτόγια, είχε γράψει στο Facebook ότι «η θανατική ποινή είναι η μοναδική δίκαιη για αυτή την υπόθεση».


Τη Δευτέρα, ο Μπρέιβικ κατέθεσε ότι δύο δεκάδες περιστατικά στα οποία ο ίδιος ή φίλοι του υπέστησαν βία από μουσουλμάνους επηρέασαν τις απόψεις του. «Όλα αυτά τα γεγονότα δεν ήταν τόσο σημαντικά αν εξετάζονταν το καθένα μόνο του, αλλά συνέβαλαν να διαμορφωθούν οι απόψεις μου για τους μουσουλμάνους και για τον πολυπολιτισμό», είπε.

Αναφέρθηκε σε γεγονότα από την παιδική του ηλικία και περιστατικά στα οποία ο ίδιος, ή άνθρωποι που γνώριζε, υπέστη ξυλοδαρμούς, ληστείες ή απειλές από μουσουλμάνους. Σε έναν καυγά του έσπασαν τη μύτη και χρειάστηκε επέμβαση.

Βέβαια, ορισμένοι από τους άλλοτε φίλους του είχαν καταθέσει ότι δεν θυμούνται κανένα τέτοιο επεισόδιο και ότι ο Μπρέιβικ ήθελε να κάνει την επέμβαση διότι δεν του άρεσε το σχήμα της μύτης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπρέιβικ έδρασε μόνος του

“Δεν θα ασκήσω έφεση αν κριθώ υπέυθυνος” λέει ο μακελάρης της Νορβηγίας

“Έτσι μας εκτελούσε ο Μπρέιβικ”

Αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζεται ο μακελάρης

Πέταξαν παπούτσι στον Μπρέιβικ! – «Δολοφόνε, να πας στην κόλαση»

Τα θύματα του μακελειού στη Νορβηγία πέθαναν αμέσως!

Έτσι έζησα τον τρόμο – Μαρτυρίες των θυματων του Μπρέιβικ

40.000 Νορβηγοί χάρισαν στον Μπρέιβκ το τραγούδι που μισεί

Μπρέιβικ: ‘Ηθελα να σκοτώσω 564 ανθρώπους!

Σοκάρει ξανά ο Μπρέιβικ: Ήθελε να απαγάγει και να αποκεφαλίσει online την πρώην πρωθυπουργό

Μπρέιβικ: “Έπαιζα World of Warcraft και προετοίμαζα την σφαγή”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε