Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο νέος Πάπας τηλεφώνησε αμέσως στον επίτιμο

Ο νέος Πάπας τηλεφώνησε αμέσως στον επίτιμο

Λίγα λεπτά μετά την εκλογή του από το κονκλάβιο, ο νέος Πάπας, Φραγκίσκος ο Α’ τηλεφώνησε στον προκάτοχο του, Βενέδικτο τον 16ο, τον επίτιμο Πάπα.

Ο Φραγκίσκος Α’ έχει πολλές… πρωτιές. Είναι ο πρώτος Ιησουίτης που εκλέγεται Πάπας, ο πρώτος από την αμερικανική Ήπειρο και ο πρώτος στη σύγχρονη εποχή που μπορεί να μιλήσει με τον προκάτοχο του, γιατί εκείνος ζει και παραιτήθηκε!

Ο επίτιμος Πάπας, που παρακολουθούσε από την τηλεόραση τις εξελίξεις από τη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο, ήταν ο πρώτος στον οποίο τηλεφώνησε ο Χόρχε Μπεργκόλιο όταν εξελέγη Πάπας. Του ανακοίνωσε την πρόθεση του να τον επισκεφτεί σύντομα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, επιβεβαίωσε πριν λίγο ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο, ο νέος ποντίφικας, Φραγκίσκος, του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τον επισκεφθεί σύντομα.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι. Άγνωστό παραμένει, προς το παρόν, αν και πότε ο νέος πάπας θα συναντηθεί με τον προκάτοχό του, που τους επόμενους μήνες θα μεταφερθεί σε μοναστήρι που βρίσκεται στο εσωτερικό του Βατικανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πάπας με τον μισό πνεύμονα και την πρώην αρραβωνιαστικιά – Άγνωστες πτυχές της ζωής του νέου Ποντίφηκα

Αυτός είναι ο νέος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας!

Habemus papam! – Άσπρος καπνός στο Βατικανό

Η εκλογή του Πάπα σε εικόνες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε