Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο Νώε είχε… κινητό και η Κιβωτός ήταν πυρηνοκίνητη

Κιβωτός Νώε
Εικόνα από την ταινία "Νώε" του 2014

Όχι μόνο έφτιαξε την Κιβωτό κατ’ εντολή του Θεού, αλλά είχε μαζί του και κινητό. Ναι, ο Νώε. Ο γνωστός από την Παλαιά Διαθήκη…

Ότι ο Νώε είχε κινητό τηλέφωνο και το χρησιμοποίησε λίγο πριν ξεσπάσει η πλημμύρα για να συνομιλήσει με τον γιό του. Δεν είναι ένα ακόμη αστείο (όπως εκείνος με το “Νώε, τι θα φάμε σήμερα”). Είναι δήλωση Τούρκου ακαδημαϊκού…

Η “ιστορία” του Νώε και της Κιβωτού του δεν αναφέρεται μόνο στην Παλαιά Διαθήκη αλλά και στο Κοράνι. Και σύμφωνα με τον Γιαβούζ Ορνέκ, η Κιβωτός του Νώε δεν περιείχε μόνο ζώα…

Ο Νώε και το κινητό του

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι TRT1 το περασμένο Σάββατο (06.10.2018), ο Ορνέκ, λέκτορας στο τμήμα Ναυτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, είπε ότι ο Νώε τηλεφώνησε από κινητό στον γιο του αφού λίγο πριν ξεσπάσει η θεομηνία ήταν μακριά ο ένας από τον άλλο!

«Υπήρχαν τεράστια κύματα ύψους 300 με 400 μέτρα και ο γιος του ήταν πολλά χιλιόμετρα μακριά. Το Κοράνι λέει ότι μίλησε με τον γιό του. Αλλά πως κατάφεραν να επικοινωνήσουν; Ήταν θαύμα; Θα μπορούσε. Αλλά πιστεύουμε ότι επικοινώνησε με τον γιό του μέσω κινητού τηλεφώνου», είπε ο Τούρκος ακαδημαϊκός.

Η Κιβωτός ήταν… πυρηνοκίνητη

Ο ίδιος, υποστήριξε και κάτι ακόμα: ότι η Κιβωτός δεν ήταν ξύλινη. Πως ο εκλεκτός του Θεού την έφτιαξε μόνος του. Και πως ήταν φτιαγμένη από ατσάλινες πλάκες και χρησιμοποιούσε πυρηνική ενέργεια!

«Είμαι επιστήμονας, μιλάω για επιστήμη» είπε ο Ορνέκ.

Που είναι η Κιβωτός;

Επιστήμονες και εξερευνητές αναζητούν τη… χαμένη Κιβωτό εδώ και χρόνια.

Μια ομάδα Χριστιανών εξερευνητών υποστήριξαν ότι βρήκαν τα απομεινάρια της Κιβωτού του Νώε κάτω από χιόνι και ηφαιστειακής τέφρας στο όρος Αγκρί της Τουρκίας, στις 30 Απριλίου 2010.

Αλλά αρχαιολόγοι και ιστορικοί αμφισβητούν και αυτόν τον ισχυρισμό (όπως και τους προηγούμενους) ότι έχει βρεθεί η Κιβωτός.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις