Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο νομπελίστας Ελ Μπαραντέι στο δρόμο με τον αιγυπτιακό λαό

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ “πρέπει να φύγει”, δήλωσε ο αιγύπτιος αντιφρονών Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι σε συνέντευξή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24, την ώρα που στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

“Θα κατέβω σήμερα (Σάββατο) στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μου για να συμβάλλω στον ερχομό της αλλαγής (…) και για να δηλώσω στον πρόεδρο Μουμπάρακ ότι πρέπει να φύγει”, δήλωσε στο France 24 ο ΕλΜπαραντέι πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), ο οποίος το 2005 βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

“Ο πρόεδρος Μουμπάρακ δεν έχει καταλάβει το μήνυμα του αιγυπτιακού λαού. Ο λόγος του ήταν εντελώς παραπλανητικός. Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την πτώση του καθεστώτος”, πρόσθεσε.

“Οταν ένα καθεστώς συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο και ανοίγει τα κανονια νερού εναντίον κάποιου που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, αυτό δείχνει ότι πρόκειται για την αρχή του τέλους του καθεστώτος και ότι είναι ώρα να αποχωρήσει”, επεσήμανε αναφερόμενος στις χθεσινές διαδηλώσεις στο Κάιρο στις οποίες συμμετείχε ο ΕλΜπαραντέι.

Την Πέμπτη ο ΕλΜπαραντέι δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της αλλαγής σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Μουμπάρακ. “Αν ο λαός επιθυμεί να ηγηθώ της αλλαγής, τότε δεν θα τον απογοητεύσω”, είχε δηλώσει, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το αεροδρόμιο της Βιένης την ώρα που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το Κάιρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε