Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Ντομινίκ έκανε ρεκόρ (τηλεθέασης) – ΦΩΤΟ

13 εκατομμύρια άνθρωποι στήθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις τους το βράδυ της Κυριακής για να ακούσουν τι είχε να πει ο Ντομινίκ Στρος Καν!

Η συνέντευξη του DSK στο TF1 έσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης για δελτίο ειδήσεων στη Γαλλία, από το Νοέμβριο του 2005, με περισσότερους από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Mediametrie.

Το διάστημα 20:09 ως 20:33, όταν ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ απαντούσε σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κλερ Σαζάλ το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 47%, δηλαδή 13.446.000 τηλεθεατές, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Πολλά απ’ όσα δεν είπε ποτέ ο Ντομινίκ Στρος Καν στη συνέντευξή του στο TF1 μπορούν να ερμηνευτούν από τις κινήσεις ή τις γκριμάτσες του. Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Μαύρο κοστούμι, μπλέ σκουρα γραβάτα με τέλειο κόμπο, λευκό πουκάμισο, εμφάνιση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “προεδρική”, αν εκείνος δεν έσπευδε να βάλει τέλος σε κάθε σενάριο που τον ήθελε να επιστρέφει άμεσα στην πολιτική ζωή της Γαλλίας. Ο Ντομινίκ Στρος Καν επέλεξε προσεκτικά τις λέξεις, δεν άφησε περιθώρια να τον οδηγήσουν σε λάθη ή ανακολουθίες.

Είπε όσα ήθελε να πει, προσπάθησε να φτιάξει τη δημόσια εικόνα του και πλέον το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους Γάλλους είναι ένα: ποιον από τους υποψηφίους του Σοσιαλιστικού κόμματος θα στηρίξει ο DSK στις εσωκομματικές εκλογές;
Οι εξηγήσεις του DSK
Η γλώσσα του σώματος: χέρια σταυρωμένα πάνω στο τραπέζι. Ψυχραιμία και ηρεμία
"Ορίστε, τα έχω εδώ όλα γραμμένα"
"Ξέχασα τίποτα;"
Όπου κι αν πάει, κάποιοι τον ακολουθούν... Όχι πάντα για καλό
"Με φώναξε κανείς;"
"Να φεύγω τώρα"
Η πρώτη εμφάνιση του πρώην ισχυρού άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη γαλλική τηλεόραση ήταν το… γεγονός της ημέρας (αν όχι της εβδομάδας) για τα γαλλικά ΜΜΕ και όχι μόνο.

Φυσικά, οι εξομολογήσεις του είναι πρώτο θέμα σε όλο το γαλλικό Τύπο. «Ο Στρος Καν είπε αντίο στην πολιτική σκηνή», γράφει η Monde, ενώ η Figaro εστιάζει στην παραδοχή της «ανάρμοστης σχέσης» που είχε με τη Ναφισάτου Ντιαλό.

Τη δήλωση του «έχω διαπράξει ένα ηθικό σφάλμα για το οποίο δεν είμαι υπερήφανος» έχει ως τίτλο στο πρώτο θέμα της η ηλεκτρονική έκδοση της France Soir.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στρος Καν: Είχα “ανάρμοστη σχέση” με την καμαριέρα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Στρος Καν

«Την έπεσε» στη Μπανόν ο Στρος Καν; Νέες αποκαλύψεις στο φως

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε