Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σπίτι του CNN, NBC, ABC, Fox News και τους… ξεφτίλισε!

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σπίτι του CNN, NBC, ABC, Fox News και τους… ξεφτίλισε!

– Ακύρωσε μέσω twitter τη συνάντηση με τους New York Times!
– Κάλεσε στο σπίτι του 40 κορυφαία ονόματα των αμερικανικών ΜΜΕ και τους… έβρισε!
– “Είστε όλοι ψεύτες, όλοι στο CNN πρέπει να ντρέπονται” ούρλιαζε στον πρόεδρο του δικτύου
– Δεν του απάντησε κανείς!
– Πέρα από τον “πόλεμο” με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει “αποφασίσει” ότι θα είναι πρόεδρος για 8 χρόνια!

Τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Ντόναλντ Τραμπ; Εκτός από το ποιοι θα είναι στην κυβέρνησή του για τα “επόμενα 8 χρόνια” όπως έγραψε στο Twitter. Γιατί μπορεί μέχρι τώρα η δημόσια αντιπαράθεσή του με τους New York Times μέσω twitter (πάντα) να ήταν έως και, ας πούμε, αστεία, τώρα τα πράγματα ξεφεύγουν.

Μάλλον, ξέφυγαν και μάλιστα εντελώς όταν τη Δευτέρα, πριν ανεβάσει το σχεδόν 2,5 λεπτών διάγγελμά του για τις πρώτες 100 μέρες της προεδρίας του, όταν κάλεσε στο χρυσοποίκιλτο διαμέρισμά του στον Πύργο Trump στο Μανχάταν τους παρουσιαστές και τα στελέχη των μεγαλύτερων καναλιών στις ΗΠΑ.

Διευθυντικά στελέχη και δημοσιογράφοι από CNN, NBC, ABC, Fox News, CBS και MSNBC συμμετείχαν στη –διάρκεια μιας ώρας- συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ. Υπήρξε συμφωνία να μην αποκαλυφθεί τι συζητήθηκε. Όπως λέγεται στη “δημοσιογραφική” γλώσσα, ήταν off the record. Αλλά ακόμη και στις off the record διαρροές υπάρχουν πάντα. Και αυτά που διέρρευσαν, δύσκολα θα τα πίστευε κανείς αν μιλούσαμε για έναν άλλο άνθρωπο και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι παρουσιαστές του CNN, Lester Holt (δεξιά) και Wolf Blitzer (κέντρο)

Το ρεπορτάζ της New York Post είναι αποκαλυπτικό. Ίσως και λίγο τρομακτικό για το τι θα κάνει ο Τραμπ όταν θα γίνει και επίσημα πρόεδρος. Δυο πηγές που έχουν γνώση για τα όσα έγιναν μέσα στο διαμέρισμα του Τραμπ δήλωσαν στην NY Post πως ήταν σαν «γαμ@@@@@ εκτελεστικό απόσπασμα». Εκεί “έστησε” ο Τραμπ τα 30 έως 40 άτομα που είχε απέναντί του.

Ο πρόεδρος του Fox News Bill Shine

«Ο Τραμπ άρχισε από τον πρόεδρο του CNN Τζέφ Ζούκερ και είπε: “μισώ το δίκτυό σας, όλοι στο CNN είναι ψεύτες και θα έπρεπε να ντρέπεστε”» είπε μια από τις πηγές. «Η συνάντηση ήταν μια σκέτη καταστροφή. Τα στελέχη των media και οι παρουσιαστές πήγαν στη συνάντηση νομίζοντας ότι θα συζητούσαν την πρόσβαση που θα έχουν στην κυβέρνηση Τραμπ αλλά αντίθετα ο Τραμπ τους ξεγύμνωσε», πρόσθεσε. Τα ίδια επιβεβαίωσε και μια δεύτερη πηγή.

Ο παρουσιαστής του CBS Charlie Rose

Η συνάντηση έγινε σε ένα μεγάλο δωμάτιο του “παλατιού” του Τραμπ. «Ο Τραμπ έλεγε συνέχεια “είμαστε σε δωμάτιο γεμάτο από ψεύτες, τα ανήθικα, τα κατάλαβαν όλα λάθος”. Απευθυνόταν σε όλους στο δωμάτιο αποκαλώντας τα media ανήθικα, δόλια και ψεύτες. Μίλησε ονομαστικά στον Τζεφ Ζούκερ και του είπε ότι όλοι στο CNN ήταν ψεύτες και το CNN είναι ένα δίκτυο από ψεύτες», τόνισε η ίδια πηγή.

Ο παρουσιαστής του ABC Τζορτζ Στεφανόπουλος

«Δεν ονομάτισε την Κέιτ Ταρ (ρεπόρτερ του NBC) αλλά μίλησε για μια ανταποκρίτρια του NBC που τα κατάλαβε όλα λάθος, μετά αναφέρθηκε σε κάποια ανταποκρίτρια ενός δικτύου που έβαλε τα κλάματα όταν έχασε η Χίλαρι, η οποία ήταν μια από τις “οικοδέσποινες ενός debate και η οποία ήταν η Μάρθα Ράντατζ, η οποία ήταν επίσης παρούσα».

Η παρουσιάστρια του CBS Gayle King

Ο καυγάς με τους New York Times

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους και τους παρουσιάστες των καναλιών, ο Τραμπ επρόκειτο να συναντηθεί (σήμερα Τρίτη 22.11.2016) με την ηγεσία των New York Times, εφημερίδα με την οποία έχει συγκρουστεί και μάλιστα δημόσια πολλάκις.

Κάποια στιγμή, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ tweet-αρε πως η συνάντηση αναβλήθηκε. Μάλλον, την ακύρωσε εκείνος! «Ακύρωσα τη συνάντηση με τους αποτυχημένους New York Times όταν άλλαξαν οι όροι και οι συνθήκες της συνάντησης την τελευταία στιγμή. Καθόλου ευγενικό» έγραψε στο twitter.

Και συνέχισε την επίθεση κατά της εφημερίδας. «Οι αποτυχημένοι New York Times μόλις ανακοίνωσαν ότι τα παράπονα για εκείνους έχουν φτάσει σε υψηλό 15 ετών. Μπορώ να το καταλάβω, αλλά προς τι ανακοίνωση» έγραψε.

Είχε πάντως αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να οριστεί νέο ραντεβού με τους επιτελείς της εφημερίδας. Αλλά και πάλι είχε αιχμές πως η εφημερίδα συνεχίζει να καλύπτει τα θέματα που τον αφορούν με τον ίδιο «κακό» τρόπο!

Οι New York Times από την πλευρά τους απάντησαν στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ και στην κατηγορία πως άλλαξαν τους όρους της συνάντησης. «Δεν είχαμε ενημερωθεί πως η συνάντηση ακυρώθηκε μέχρι που είδαμε το tweet του εκλεγμένου προέδρου. Δεν αλλάξαμε τους κανόνες και δεν προσπαθήσαμε καν. Εκείνοι (προφανώς οι συνεργάτες του Τραμπ) προσπάθησαν (σ.σ. να αλλάξουν τους όρους της συνάντησης) χθες, ζητώντας μόνο μια ιδιωτική συνάντηση και όχι on the record, στην οποία αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε. Στο τέλος, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως θα επιστρέφαμε στο αρχικό σχέδιο μιας μικρής off the record συνάντησης με τους ρεπόρτερ και τους αρθρογράφους» ήταν η απάντηση της εφημερίδας.

 

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε