Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο οδηγός του Καντάφι για τις τελευταίες στιγμές του: “Φαινόταν σαν να μην ήξερε τι να κάνει”

Ο οδηγός του Καντάφι για τις τελευταίες στιγμές του: “Φαινόταν σαν να μην ήξερε τι να κάνει”

Ο Χουνέις Νασρ ήταν οδηγός του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης επί 30 χρόνια. Η τελευταία φορά που τον είδε ήταν στα ερείπια της Σύρτης, λίγο πριν συλληφθεί από τους αντάρτες.

Ο Νασρ, που είναι κουφός στο δεξί του αυτί από τις συγκρούσεις για τον έλεγχο της Λιβύης, κρατείται στις στρατιωτικές φυλακές της Μισράτα. Πέρασε τις πέντε τελευταίες μέρες της πολιορκίας της πόλης μαζί με τον Λίβυο ηγέτη πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι για να κρυφτούν.

“Τα πάντα τινάζονταν στον αέρα”, υποστηρίζει στον βρετανικό Guardian ο Νασρ για τα τελευταία λεπτά πριν πιάσουν τον Μουαμάρ Καντάφι. “Οι επαναστάτες έρχονταν κατά πάνω μας. Δεν φοβόταν, αλλά φαινόταν σαν να μην ήξερε τι να κάνει. Ήταν η μοναδική φορά που τον είδα έτσι”, συνέχισε ο ίδιος.

“Ήταν παράξενος. Στεκόταν συνέχεια ακίνητος και κοίταζε προς τα δυτικά. Δεν είδα φόβο μέσα του. Ήμουν μαζί του επί 30 χρόνια και, ορκίζομαι στον θεό, δεν τον είδα ποτέ να συμπεριφέρεται άσχημα. Ήταν απλώς το αφεντικό. Μου φερόταν καλά”, περιγράφει στην βρετανική εφημερίδα.

Μετά οι αντάρτες μπήκαν στο καταφύγιο. Ο Καντάφι σήκωσε ψηλά τα χέρια του για να δείξει ότι παραδίδεται. Τον έριξαν στο έδαφος χτυπώντας τον με τη λαβή ενός τουφεκιού και του μαύρισαν το μάτι. Ο Νασρ έριξε μια τελευταία ματιά στο αφεντικό και στη συνέχεια γέμισε ο τόπος από αντάρτες. Έσπασαν και τους δυο στο ξύλο.

Μέχρι το τέλος παρέμεινε στο πλευρό του. Πιστός μέχρι τη τελευταία στιγμή. Ακόμα κι όταν του είπαν να αποσυρθεί από την υπηρεσία του στις 17 Μαρτίου και επέστρεψε στη Σύρτη. “Τον πίστευα όταν έλεγε ότι πολεμούσε τους κακούς”, υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο Νασρ έπαιρνε από το αφεντικό του μισθό 350 ευρώ τον μήνα και του πρόσφερε και δικό του σπίτι στη Σύρτη και ο ίδιος ανήκει στη φυλή του Καντάφι. Μαζί με τον Μανσούρ Ντάο, επικεφαλή ασφαλείας του Καντάφι, είναι οι μόνοι που κατάφεραν να επιζήσουν από το στενό περιβάλλον του Καντάφι.

Θα δικαστούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του Καντάφι

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε σήμερα να οδηγήσει στη δικαιοσύνη αυτούς που δολοφόνησαν τον πρώην ισχυρό άνδρα της Λιβύης.

“Αυτός που ευθύνεται γι’ αυτό, όποιος κι αν είναι, θα δικαστεί και θα έχει μια δίκαιη δίκη”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Άμπντελ Χάφεζ Γόγκα.

Την ίδια ώρα, το Sky News κάνει περιήγηση στα μέρη που πέρασε ο Μουαμάρ Καντάφι λίγο πριν πιαστεί αιχμάλωτος και βρει μαρτυρικό και βασανιστικό θάνατο στα χέρια των αντατρών. Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε επίσης: Η κηδεία του Καντάφι – Δείτε το βίντεο

Παραδίνεται στη Χάγη ο γιος του Καντάφι;

Η τελευταία επιστολή Καντάφι: «Σίλβιο, σταμάτησε τους!»

Θάνατος σε κοινή θέα, ταφή σε μυστική τοποθεσία – «Ομερτά» για το που έθαψαν τον Καντάφι

Μεγαλείο φρίκης! Σοδόμισαν με μαχαίρι τον Καντάφι πριν τον σκοτώσουν

Ποιός απάντησε στο κινητό του Καντάφι την ώρα που ξεψυχούσε – Τι είπε στην κόρη του

“Είμαι υπερήφανη για τον άνδρα μου” λέει η Σαφία Καντάφι

Το τελευταίο τσιγάρο για τον γιο του Καντάφι – Δείτε βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε