Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch χαρακτήρισε “θετικές” τις εξαγγελίες Σαρκοζί

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch χαρακτήρισε “θετικές” τις εξαγγελίες Σαρκοζί

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανέφερε σήμερα στο Παρίσι ότι οι οικονομικού περιεχομένου προεδρικές εξαγγελίες που έκανε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί την Κυριακή είναι “θετικές”. Εκτίμησε όμως παράλληλα ότι δεν επιφέρουν άμεσα οποιαδήποτε μεταβολή ως προς τη δική του αξιολόγηση για το γαλλικό αξιόχρεο (ΑΑΑ).

 Ο Fitch, που τον Δεκέμβριο μετέτρεψε σε “αρνητική”, από “σταθερή”, τη δική του προοπτική για τη γαλλική οικονομία, εστιάζει στο ότι “τα εξαγγελθέντα οικονομικά μέτρα προέχει να εφαρμοστούν, όμως έκρινε ότι αυτά βραχυπρόθεσμα δε θα επηρεάσουν. . . την κατάσταση της γαλλικής οικονομίας”, επομένως “δεν θα επηρεάσουν και τη δική του αξιολόγηση (ΑΑΑ) για το αξιόχρεό της”.

    “Πρόκειται για κατάλληλα μέτρα, που υποστηρίζουν την θετική πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας συγχρόνως την ικανότητα, τη βούληση της γαλλικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ευάλωτα σημεία της οικονομίας και, ιδίως, των δημοσιονομικών μεγεθών”, επισημαίνει ο οίκος.

    Ο πρόεδρος Σαρκοζί εξήγγειλε αύξηση του ΦΠΑ σε ποσοστό 1,6% μετά τον Οκτώβριο φέτος αλλά και νέες συνομιλίες στο ορατό μέλλον για τα ωράρια στις επιχειρήσεις.

    “Παρόμοια μέτρα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας για τη γαλλική οικονομία, να αναδιαρθρωθούν η αγορά της εργασίας και ο παραγωγικός τομέας”, υπογραμμίζει ο Fitch.

    Όταν ο Fitch ανακοίνωνε στα τέλη του 2011 ότι μεταβάλει σε “αρνητική” την προοπτική για τη γαλλική οικονομία όπως την αποτιμά, τόνιζε ότι “είναι η οικονομία της ευρωζώνης αξιολογημένη με ΑΑΑ που είναι η πλέον εκτεθειμένη στην κρίση χρέους”.

    Την Παρασκευή 13η Ιανουαρίου, ο Standard&Poor’s υποβάθμισε το γαλλικό αξιόχρεο — από ΑΑΑ σε ΑΑ+.

Ο οίκος S&P υποβάθμισε τον δήμο Παρισιού

“Χαστούκι” του Standard & Poor’s στη καρδιά της Ευρωζώνης – Υποβάθμισε 9 χώρες – Κόσμος


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε