Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Ολάντ “παραδίδει” στη Μέρκελ, ο Μακρόν… “αναλαμβάνει” στο Βερολίνο

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Reuters)

Ο ένας πριν φύγει, ταξιδεύει στο Βερολίνο (Ολάντ). Ο άλλος αφού αναλάβει, επίσης θα ταξιδέψει στο Βερολίνο (Μακρόν). Άντε τώρα να πείσεις ακόμα και τον πιο καλόπιστο πως κουμάντο δεν κάνουν η Γερμανία και η Μέρκελ…

Φρανσουά Ολάντ και Εμανουέλ Μακρόν δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας επέλεξε η τελευταία του επίσκεψη ως αρχηγός του γαλλικού κράτους να είναι στο Βερολίνο (εκεί που ήταν και η πρώτη δηλαδή) για να αποχαιρετίσει την Άνγκελα Μέρκελ.

Οι κακές γλώσσες δεν άργησαν να πουν πως ο Ολάντ ταξιδεύει στη Γερμανία για να… παραδώσει στη Μέρκελ. Και λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση πως το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν ως πρόεδρος της Γαλλίας, θα είναι (μαντέψτε) στο Βερολίνο για να συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ. Οι… ίδιοι “κακεντρεχείς” είπαν πως ο νέος πρόεδρος πάει να… παραλάβει.

Την αποκάλυψη για το ποιος θα είναι ο πρώτος σταθμός του Μακρόν στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος έκανε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Σιλβί Γκουλάρ στο CNews. «Θα μεταβεί στο Βερολίνο για την πρώτη του επίσκεψη σε ξένη χώρα», είπε η ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κινήματος (MoDem), το οποίο υποστηρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο. Νωρίτερα «είναι πιθανό να επισκεφθεί τα γαλλικά στρατεύματα», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Όλα αυτά ενώ το πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Μακρόν από ξένο ηγέτη μετά τη νίκη του στον β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών και την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας ήταν (μαντέψτε ξανά) από την Άνγκελα Μέρκελ και ήταν «θερμότατο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε