Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ο Ολάντ παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά θα είναι πρόεδρος από τις… 15 Μαΐου!

Ο Ολάντ παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά θα είναι πρόεδρος από τις… 15 Μαΐου!

Ο Φρανσουά Ολάντ “ενημερώνεται και παρακολουθεί” την κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, όμως  αναλαμβάνει καθήκοντα στις 15 Μαϊού.

Ίσως με αυτό τον τρόπο να ήθελε να απαντήσει και στα όσα έγιναν γνωστά ότι δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συνάντηση με τον Ολάντ.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον εκπρόσωπο του Πιέρ Μοσκοβίσι.  “Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ “ενημερώνεται με ακρίβεια” για την ελληνική κρίσηατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του”.

   Ο Ολάντ αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση κατά τη συνάντηση που είχε, νωρίς το απόγευμα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, διευκρίνισε ο Μοσκοβισί κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

   Όταν ρωτήθηκε εάν ζητήθηκε η γνώμη του Ολάντ για το θέμα της στήριξης της Ελλάδας, ο Μοσκοβισί τόνισε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 15 Μαΐου. “Δεν υπάρχουν διαβουλεύσεις, υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών και οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτούς που είναι επιφορτισμένοι να τις λάβουν σήμερα”, δηλαδή από την κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί”, διευκρίνισε.

   Αναφερόμενος στην ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Μοσκοβισί είπε ότι ο Ολάντ θα μιλήσει “την κατάλληλη στιγμή”. Πρόσθεσε όμως ότι “ενημερώνεται με μεγάλη ακρίβεια και παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση στην Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Η Μέρκελ κοροιδεύει τον Τσίπρα – Συνεχάρη την Ελλάδα για τις υπογραφές που έχουμε βάλει

Πόρτα της Μέρκελ στον Τσίπρα: “Η καγκελάριος συναντάται μόνο με αρχηγούς κρατών”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε