Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ομπάμα δεν κράτησε τις υποσχέσεις του…

Ο Ομπάμα δεν κράτησε τις υποσχέσεις του…

Τέρμα στις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις υποσχέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Εκπρόσωποι των ενώσεων ομοφυλοφίλων τον κατηγορούν ότι δεν εκπλήρωσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις έναντι της κοινότητας των Αμερικανών ομοφυλοφίλων για ίσα δικαιώματα.

Χθες το απόγευμα χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τα ίσα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων όχι μονοστις ένοπλες δυνάμεις αλλά και σε άλλες υπηρεσίες.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι θα καταργήσει την πολιτική «Μη Ρωτάς, Μη Λες», που επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στον στρατό, εάν δεν δηλώσουν ανοιχτά τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.


«Αυτή είναι η δέσμευσή μου σε εσάς» είπε ο Ομπάμα μιλώντας σε 3.000 ακτιβιστές και ακτιβίστριες της μεγαλύτερης ένωσης ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ, του «Ηuman Rights Campaign».«Δεν θα πρεπε να τιμωρούμε πατριώτες Αμερικανούς που κατατάσσονται για να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα» προσέθεσε.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν καθόρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση του νόμου του 1993 που επιβάλλει στους ομοφυλόφιλους να σιωπούν όσον αφορά το θέμα του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, που επισύρει ποινή απόλυσης.


Από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων υπολογίζεται ότι έχουν εκδιωχθεί πάνω από 12.000 άνδρες και γυναίκες που παραβίασαν αυτό τον νόμο του 1993.

Ο Τζο Σόλμονιζ, πρόεδρος της οργάνωσης Human Rights Campaign, είπε ότι υπάρχει «μεγάλη ανυπομονησία» για το θέμα. Αλλά υπονοώντας τον προκάτοχο του σημερινού προέδρου, Τζορτζ Μπους, πρoσέθεσε πως «δεν πρέπει να συγχέουμε τη δουλειά και την πρόοδο των τελευταίων 10 μηνών (για το θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων) με τις καθυστερήσεις, τις δικαιολογίες και ενίοτε ακόμα και τα κηρύγματα μίσους των τελευταίων 10 χρόνων».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε