Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Ο Ομπάμα γνώριζε για το σκάνδαλο Πετρέους πριν τις εκλογές”

“Ο Ομπάμα γνώριζε για το σκάνδαλο Πετρέους πριν τις εκλογές”

Ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Ρότζερς υπαινίχθηκε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να γνώριζε για την εξωσυζυγική σχέση του πρώην διευθυντή της CIA πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Σημείωσε επίσης ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ θα πρέπει να μιλήσει σύντομα για το ζήτημα αυτό ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο Ρότζερς πρόσθεσε ότι η δήλωση του Χόλντερ ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο πριν από τις εκλογές αφήνει να εννοηθεί ότι ο Χόλντερ μπορεί να το είπε στον Ομπάμα κατ’ιδίαν.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής σημείωσε ότι η έρευνα του FBI όσον αφορά την επικοινωνία του Πετρέους με την βιογράφο του Πόλα Μπρόντγουελ ξεκίνησε λόγω των ανησυχιών για απειλή από την αντικατασκοπία.

Ο Πετρέους αρνήθηκε ότι είχε αποκαλύψει ο,τιδήποτε είχε να κάνει με την εθνική ασφάλεια στην Μπρόντγουελ, η οποία το αρνήθηκε επίσης, και οι ερευνητές της υπόθεσης ανακοίνωσαν ότι δεν εντόπισαν καμία παραβίαση σε θέματα ασφάλειας.

“Θα έπρεπε μάλλον (το θέμα αυτό) να έχει βγει στο προσκήνιο νωρίτερα ως μια απειλή στην εθνική ασφάλεια”, σημείωσε ο Ρότζερς.

“Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν το είπαν στον πρόεδρο πριν από την ημέρα των εκλογών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο, αλλά δεν ξέρουμε αν ο υπουργός Δικαιοσύνης… (τον είχε)”, πρόσθεσε.

Ο Χόλντερ πρέπει να έρθει ενώπιον των Επιτροπών Πληροφοριών για να συζητήσει το θέμα, σημείωσε. “Θα μπορούσαμε να το λύσουμε αυτό πολύ γρήγορα με μια συζήτηση στους χώρους (των Επιτροπών) Πληροφοριών αν είχε αυτήν τη συζήτηση με τον πρόεδρο”, κατέληξε ο Ρότζερς.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας Νταϊάν Φαϊνστάιν διαφώνησε μαζί του, λέγοντας ότι ο Χόλντερ εξήγησε στις Επιτροπές Πληροφοριών ότι δεν έγινε καμία ενημέρωση κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της έρευνας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI υιοθέτησαν αυτήν την προσέγγιση, σημείωσε η ίδια, “ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουν χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πολιτικό βάρος για οποιαδήποτε πλευρά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα του FBI στο σπίτι της ερωμένης του Πετρέους – Έξαλλη η σύζυγός του

Είχε κι άλλη ερωμένη ο Πετρέους της CIA;

Aυτή είναι η γυναίκα που “τελείωσε” τον αρχηγό της CIA N.Πετρέους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε