Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ομπάμα παρουσιάζει τον νέο προϋπολογισμό

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Την Δευτέρα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το προσχέδιο του προϋπολογισμού ύψους 3,8 δις δολαρίων.

Η εφημερίδα The New York Times ανέφερε ότι ο Ομπάμα θα παρουσιάσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 την Δευτέρα, ενώ ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα εξήγησε ότι στον νέο προϋπολογισμό θα περιλαμβάνεται και η δαπάνη ύψους 25 δις δολαρίων για την παροχή βοήθειας σε πολιτείες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και την χρηματοδότηση ή την αύξηση της χρηματοδότησης προγραμμάτων του υπουργείου Ενέργειας, των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, το Εθνικό Επιστημονικό Ίδρυμα και την Δημογραφική Υπηρεσία.

Παράλληλα, αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι ο ο προϋπολογισμός θα περιέχει και χρηματοδότηση για την αύξηση, κατά 6% του ποσού που διατίθεται για επιστημονική έρευνα. Θα συμπεριλάβει επίσης κι άλλα κεφάλαια για στρατιωτικά προγράμματα, όπως τις ειδικές δυνάμεις, τα ελικόπτερα Black Hawk και Chinook και το μαχητικό F-35.

Ωστόσο, άλλα προγράμματα και υπηρεσίες είναι αντιμέτωπες με περικοπές. Τα σχέδια της NASA για μια νέα αποστολή στη σελήνη θα ακυρωθούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η χρηματοδότηση για ορισμένα δημόσια έργα από το Μηχανικό του Στρατού θα μειωθεί.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο Ομπάμα είχε δηλώσει ότι θα προτείνει τριετές “πάγωμα” των εσωτερικών δαπανών προκειμένου να εξοικονομηθούν 250 δις δολάρια ως το 2020.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε