Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο Ομπάμα προειδοποιεί – Ο πάστορας το σκέφτεται

ΦΩΤΟ REUTERS

Και ο Αμερικανός πρόεδρος μπήκε στη… μάχη για να αποτραπεί το σχέδιο ομάδας χριστιανών από τη Φλόριδα να κάψουν αντίτυπα του Κορανίου ανήμερα της 9ης επετείου από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η απόφαση αυτή θα χρησιμοποιηθεί από την Αλ-Κάιντα ως εργαλείο στρατολόγησης και κάλεσε τον πάστορα που… ηγείται της εκστρατείας κατά των μουσουλμάνων να επανεξετάσει την απόφασή του.

«Είναι χρυσωρυχείο στρατολόγησης για την Αλ-Κάιντα», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Αμερική» του δικτύου ABC. «Μπορεί να έχουμε σοβαρά επεισόδια βίας σε τόπους όπως το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν. Μπορεί να αυξήσει τη στρατολόγηση ατόμων πρόθυμων να ανατιναχτούν σε αμερικανικές πόλεις ή ευρωπαϊκές πόλεις».

«Είναι μια καταστροφική χειρονομία και εντελώς αντίθετη στις αξίες της Αμερικής», δήλωσε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ως ανώτατος διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, θα ήθελα να πω στον πάστορα Τέρι Τζόουνς ότι αυτό το σχέδιο για το οποίο μιλάει θέτει αληθινά σε κίνδυνο τους ένστολους νέους άνδρες και γυναίκες μας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Την ίδια στιγμή, ο πάστορας Τέρι Τζόουνς, ο οποίος εμπνεύστηκε το κάψιμο των αντιτύπων του Κορανίου, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επανεξετάσει τα σχέδια του, αν επικοινωνούσε με τις αμερικανικές αρχές. «Αυτό σίγουρα θα μας κάνει να σκεφτούμε. Είναι αυτό που κάνουμε αυτήν την στιγμή. Δε νομίζω ότι μπορούμε να αγνοήσουμε μία τέτοια έκκληση», δήλωσε στη USA Today, αναφέροντας ότι δεν έχει επικοινωνήσει ούτε με τον Λευκό Οίκο, ούτε με το υπουργείο Εξωτερικών, ούτε με το Πεντάγωνο.

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τις αμερικανικές πρεσβείες να αξιολογήσουν την απειλή που μπορεί να αντιπροσωπεύει γι’ αυτές το σχέδιο για το κάψιμο του Κορανίου. Πολλές διπλωματικές εκπροσωπήσεις έχουν ήδη δημοσιεύσει προειδοποιήσεις άλλωστε.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το σχέδιο να καούν αντίτυπα του Κορανίου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καλώντας όλες τις χώρες να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό για τις άλλες θρησκείες. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπογράμμισε ότι «τέτοιες ανεύθυνες πράξεις υπονομεύουν την θρησκευτική ανοχή και την ειρήνη».

Σήμα κινδύνου από την Interpol

Για την αύξηση του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων σε περίπτωση που υλοποιηθεί το σχέδιο της αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου προειδοποίησε ήδη τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο η Interpol!

«Αν το κάψιμο του Κορανιού προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να ακολουθήσουν βίαιες επιθέσεις σε αθώους ανθρώπους», ανέφερε ανακοίνωση της Ιντερπόλ, προσθέτοντας ότι κατά ένα μέρος δρα μετά από αίτημα του Πακιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε