Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ομπάμα θέλει να μειώσει το έλλειμμα κατά ένα τρις δολάρια σε 10 χρόνια

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει βάλει στόχο να αντιμετωπιστεί διαχρονικά το αμερικανικό δημόσιο έλλειμμα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα περιέγραψε σήμερα ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει νέα δημόσια έσοδα, συνολικού ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων, μέσω αυξήσεων των φόρων όσων έχουν υψηλότερα εισοδήματα, αλλά και μέσω της κατάργησης πολλών φοροαπαλλαγών.

“Οι πλουσιότεροι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι πλουσιότεροι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν ένα δικαιότερο τίμημα”, υπογράμμισε από την Ουάσινγκτον ο Ομπάμα. “Ολοι μας, εφεξής, θα πρέπει να καταβάλουμε ένα δικαιότερο (φορολογικό) τίμημα”, υποστήριξε ο ίδιος.

O Ομπάμα χερετάει μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του

Στις περικοπές των δημοσίων δαπανών συμπεριλαμβάνεται μια σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση στον τομέα των αγροτικών επιδοτήσεων, “ήπιες μεταβολές” στα ομοσπονδιακά συνταξιοδοτικά προγράμματα, μια προγραμματισμένη μείωση των δαπανών που αφορούν ειδικά τους μεγάλους οργανισμούς ενυποθήκων δανείων, Fannie Μae και Freddie Mac.

Τέλος, περιλαμβάνεται η εξοικονόμηση περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων πολεμικών δαπανών, την ώρα που θα ολοκληρωθεί εντός μιας 10ετίας η στάθμευση των αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Διαβάστε επίσης: Ο Ομπάμα φορολογεί τους – πολύ – πλούσιους!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε