Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Πάπας φεύγει κι αφήνει πίσω… σκάνδαλα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 600 χρόνια ένας Πάπας εγκαταλείπει το Βατικανό και την Αγία Έδρα με τη θέλησή του. Ο Βενέδικτος παραιτείται, γίνεται επίτιμος Πάπας και η μάχη για τη διαδοχή του αρχίζει.

Στις 20:00 το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδας) ο Βενέδικτος θα παραδώσει τη μίτρα, το δαχτυλίδι του ψαρά και την παπική σφραγίδα που θα καταστραφεί, θα βγάλει την κάπα και θα μείνει μόνο με το λευκό ράσο. Θα πάψει να είναι Πάπας. Θα πάρει τον τίτλο του επίτιμου Ποντίφηκα. Θα εγκαταλείψει τα διαμερίσματα του και θα μεταβεί στην εξοχική κατοικία του.

Ο Βενέδικτος, μετά από οκτώ χρόνια στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αποχωρεί και η μάχη για την διαδοχή τώρα ξεκινάει. Το κονκλάβιο των καρδιναλίων θα συγκεντρωθεί στις αρχές Μαρτίου, εκατοντάδες πιστοί θα γεμίσουν την πλατεία του Αγίου Πέτρου περιμένοντας τον λευκό καπνό και τη διάσημη φράση Habemus Papam.

Ο νέος Πάπας καλείται να διαχειριστεί ό,τι άφησε ανοιχτό ο Βενέδικτος. Για κάποιους ό,τι τον οδήγησε στην παραίτηση: έναν καυτό φάκελο με σκάνδαλα.

Τον συνέταξαν τρεις έμπιστοι καρδινάλιοι του Βενέδικτου, ο οποίος φέρεται να περιέχει σειρά αναλυτικών στοιχείων για οικονομικές ατασθαλίες, υπεξαιρέσεις και σεξουαλικά σκάνδαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βούλιαξε» το Βατικανό στην τελευταία ακρόαση του Πάπα (ΦΩΤΟ)

Εκτός κούρσας για την εκλογή ο καρδινάλιος που κατηγορείται για «ανάρμοστες πράξεις»

200.000 πιστοί στο τελευταίο μήνυμα του Πάπα (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Βατικανό: Δε στέκουν τα σενάρια που οδήγησαν στην παραίτηση του πάπα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε