Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε το “δαχτυλίδι του ψαρά” να μην είναι χρυσό

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε το “δαχτυλίδι του ψαρά” να μην είναι χρυσό

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυτή την φορά το «δαχτυλίδι του ψαρά» που συμβολίζει για τους καθολικούς το ότι o κάθε ποντίφικας είναι διάδοχος του Αγίου Πέτρου δεν θα είναι χρυσό, αλλά σε επιχρυσωμένο ασήμι.

Πρόκειται για επιθυμία του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος, ως γνωστόν, συνεχίζει να φορά τον σιδερένιο σταυρό του, που είχε επιλέξει και ως καθολικός αρχιεπίσκοπος της Αργεντινής.

Στο δαχτυλίδι του πάπα Φραγκίσκου (anulus piscatoris, στα λατινικά), αυτή την φορά, μπορεί να διακρίνει κανείς ανάγλυφη την μορφή του Αποστόλου Πέτρου με τα κλειδιά του Βατικανού.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε πριν από λίγο επίσης ότι «ο ακριβής , τελικός αριθμός των ξένων αντιπροσωπειών που θα παρακολουθήσουν την τελετή ενθρόνισης είναι εκατόν τριάντα δυο» προσθέτοντας ότι «καμία πολιτική αντιπροσωπεία δεν κλήθηκε να παραστεί, αλλά η κάθε χώρα ανακοίνωσε αν και πως εννοεί να παρεβρεθεί μέσω των εκπροσώπων της».

Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, o πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην αυριανή τελετή ενθρόνισής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ενθρόνιση του Πάπα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης!

 

150.000 πιστοί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την πρώτη προσευχή του πάπα – ΦΩΤΟ

 

Πάπας προς συμπατριώτες του: Μην έρθετε στην ενθρόνιση, δώστε τα χρήματα στους φτωχούς

 

Ο νέος Πάπας αρνείται να χρησιμοποιεί την παπική λιμουζίνα

 

Πάπας προς καρδινάλιους: “Ο Θεός να σας συγχωρέσει για αυτό που κάνατε”

 

Γιατί ο νέος Πάπας διάλεξε το όνομα Φραγκίσκος

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε