Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο πιλότος έφτιαχνε την θέση του και το αεροπλάνο… έπεφτε!

Με το στόμα ανοιχτό έμεινα επιβάτες όταν άκουσαν το λόγο που το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν άρχισε να πέφτει…..
Βουτιά 7.000 ποδιών έκανε χθες διεθνές επιβατικό αεροσκάφος σε περιοχή στη Δυτική Ινδία, όταν ο ινδός συγκυβερνήτης χτύπησε κατά λάθος το πηδάλιο ενώ προσπαθούσε να… ρυθµίσει τη θέση του.
 
Ο 25χρονος πιλότος, σύµφωνα µε την αναφορά του γενικού διευθυντηρίου της ινδικής πολιτικής αεροπορίας, ήταν τόσο ταραγµένος που δεν µπορούσε να ξεκλειδώσει την πόρτα του κόκπιτ ώστε να επανακτήσει τον έλεγχο ο κυβερνήτης, ο οποίος είχε πάει στην τουαλέτα. Οι 113 επιβάτες, που είδαν τον Χάρο µε τα µάτια τους, άρχισαν να ουρλιάζουν όσο το αεροσκάφος βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση και αντικείµενα εκτοξεύονταν από παντού.
 
«Βρισκόµουν σε πανικό. Δεν µπορούσα να ελέγξω το αεροσκάφος, ούτε να ανοίξω την πόρτα, ούτε καν να απαντήσω στις κλήσεις», είπε αργότερα. Οταν τελικά ο 30χρονος κυβερνήτης κατάφερε να µπει στο πιλοτήριο, έπρεπε σχεδόν να παλέψει µε τον συνάδελφό του για να πάρει ξανά στα χέρια του τα χειριστήρια.
 
Σύµφωνα µε την επίσηµη αναφορά των υπευθύνων που διενήργησαν την έρευνα, ο συγκυβερνήτης πάγωσε µε το άκουσµα της προειδοποιητικής σειρήνας και για τον λόγο αυτόν ξέχασε τη διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το περιστατικό είναι το τελευταίο µιας σειράς από σοβαρά ατυχήµατα της αεροπορικής εταιρείας Air India Express, µε αποτέλεσµα να τίθενται σοβαρά ερωτήµατα για τα κριτήρια ασφαλείας της. Πριν από τέσσερις ηµέρες, 158 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη άλλο αεροσκάφος, στη Νότια Ινδία, ενώ σχετικά µε παλαιότερο πολύνεκρο δυστύχηµα το αρµόδιο δικαστήριο έκρινε πως έφταιγε ο νυσταγµένος πιλότος.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε