Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο πιλότος ήταν ζαλισμένος από τον ύπνο και έριξε το αεροπλάνο!

Ο πιλότος ήταν ζαλισμένος από τον ύπνο και έριξε το αεροπλάνο!
160 άνθρωποι έχασαν την ζωή του σε αεροπλάνο της Air India και η ευθύνη βαραίνει πλέον τον πιλότο που ήταν ζαλισμένος από τον… ύπνο.

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα ινδική εφημερίδα αναφερόμενη στο αεροπορικό δυστύχημα που έγινε τον Μάιο στην νότια Ινδία με αεροπλάνο της Air India Express.
 
Από το δυστύχημα έχασαν την ζωή του 160 επιβάτες και ήταν ένα από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα της Ινδίας τα τελευταία δέκα χρόνια.
 
Σύμφωνα με την έρευνα των εμπειρογνωμόνων και την έκθεση που αποκαλύπτει η Hindustan Times ο Σέρβος πιλότος Ζλάτκο Γκλουσίκα είχε “αποπροσανατολιστεί” γιατί κοιμόταν στην περισσότερη διάρκεια της πτήσης. Μάλιστα όπως γράφει η εφημερίδα από την ακρόαση του μαύρου κουτιού ακούγεται το ροχαλητό του!
 
Οι συγκλονιστικές αυτές αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει σάλο στην Ινδία. Στην έκθεση οι εμπειρογνώμονες γράφουν πως όταν ξύπνησε ο Ζλάτκο ήταν σαν ναρκωμένος όπως συμβαίνει σε όλους μας όταν κοιμόμαστε και ξυπνάμε.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσγείωση το αεροπλάνο με λάθος γωνία αλλά και να πάρει το λάθος ύψος για την κατάλληλη προσγείωση με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συγκρουστεί λίγα μέτρα πριν από τον δίαυλο του αεροδρομίου.
 
Ο συγκυβερνήτης ακούγεται να προειδοποιεί τον Ζλάτκο να μην ακυρώσει την προσγείωση γιατί ήταν λάθος και να προσπαθήσουν ξανά όμως αυτός δεν άκουσε και πήγε για προσγείωση και τελικά είχαμε το δυσάρεστο αποτέλεσμα.
 
Το Boeing 737 έπεσε λίγο πριν την αρχή του διαύλου, σύρθηκε σε αυτόν και τυλίχθηκε στις φλόγες. Μόνο 8 άνθρωποι σώθηκαν.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε