Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο πιο κακός Αυστραλός της χρονιάς

Είναι σίγουρα το πιο περιζήτητο και πολυσυζητημένο πρόσωπο της χρονιάς που πέρασε. Τι κι αν έχει ανακηρυχθεί ως το πρόσωπο της χρονιά από το Time. Τώρα έγινε και ο πιο κακός Αυστραλός της χρονιάς…
Ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ ανακηρύχθηκε σήμερα «ο πιο κακός Αυστραλός της χρονιάς» από ένα ανδρικό περιοδικό, επειδή έδωσε στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα διπλωματικά έγγραφα.

 
Ο γεννημένος στην Αυστραλία Ασάνζ «νίκησε» το Θεό, την πριγκίπισσα Μέρι της Δανίας και την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ και κατέκτησε τον τίτλο αυτό που απονέμεται κάθε χρόνο από το περιοδικό Zoo Weekly’s.
 
Ο Ασάνζ έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του ιντερνέτ χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και απόρρητα έγγραφα αμερικανών διπλωματών σ΄ολόκληρο τον κόσμο.
 
Για το περιοδικό, ο Ασάνζ ανταγωνίστηκε για τον τίτλο «του πιο κακού Αυστραλού της χρονιάς» το Θεό, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που πλήττουν την Αυστραλία, την πριγκίπισσα Μέρρι της Δανίας, αυστραλιανής καταγωγής, για την οποία λέγεται ότι έχει υπερισχύσει η δανική της αυστραλιανής προφοράς της, αλλά και την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία ανατρέποντας εσωκομματικά τον Κέβιν Ρουντ.

 

 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε