Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο … πράσινος γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

Αν ζούσε σήμερα ο Φιλέας Φόγκ μάλλον θα προτιμούσε τα συγκεκριμένα οχήματα απο ατμόπλοια και σιδηρόδρομους. Θα στοιχημάτιζε όμως 20.000 λίρες;

Τρία οχήματα- ένα γερμανικό, ένα αυστραλιανό και ένα ελβετικό- εγκατέλειψαν το απόγευμα την Γενεύη της Ελβετίας και ταξιδεύουν για τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες, σε μία διαφορετική εκδοχή του Ιουλιου Βέρν. Τελικός προορισμός τους το Μεξικό, όπου θα γίνει η Διάσκεψη για το Κλίμα στο τέλος του Νοεμβρίου.

Τα αυτοκίνητα δεν εκπέμπουν ρυπογόνα αέρια. Η ηλεκτρική τους αυτονομία είναι 250 χιλιομέτρων και επομένως θα κάνουν πολλές και συχνές στάσεις για επαναφόρτιση των μπαταριών τους.

Η συμβολική κούρσα “Zero Race” γίνεται υπο την αιγίδα του ΟΗΕ και θα έχει μηδέν εκπομπές βλαβερών αερίων. Διοργανώθηκε από τον Ελβετό καθηγητή Λουίς Παλμέρ, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από δύο χρόνια όταν με ένα ταξί που εκινείτο μόνο με την βοήθεια του ήλιου έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες.

Ο ίδιος, πρίν απο την έναρξη του αγώνα δήλωσε πως “θέλουμε να δείξουμε ότι οι μελλοντικοί επτά δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη έχουν ανάγκη τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να μπορούν να μετακινούνται χωρίς να ρυπαίνουν, χωρίς επιβλαβείς εκπομπές”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε