Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο πρίγκιπας Παράς Σαχ προσπάθησε να σκοτώσει την κόρη της αναπληρώτριας πρωθυπουργού!

Ένα περιστατικό έχει αναστατώσει όλο το Νεπάλ. Ο πρώην διάδοχος του θρόνου αποπειράθηκε να σκοτώσει την κόρη της αναπληρωτού πρωθυπουργού, επειδή η οικογένεια της υποστήριξε την κατάργηση της μοναρχίας

Πυρ κατά της θυγατέρας της αναπληρώτριας πρωθυπουργού Σουτζάτα Κοϊραλα και του συζύγου της, άνοιξε σε εθνικό πάρκο του Νεπάλ, ο πρώην διάδοχος του θρόνου, Ο πρίγκιπας Παράς Σαχ, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Η εφημερίδα Κατμαντού Ποστ γράφει ότι σύμφωνα με τα όσα φέρεται να συνέβησαν, ο Παράς πυροβόλησε την κόρη της Κοϊράλα, Μέλανι και το γαμπρό της Ρουμπέλ Τσονταρί, το Σάββατο το βράδυ στο θέρετρο Τιγκερ Τοπς, στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, 175 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, επειδή, όπως είπε, η οικογένεια Κοϊράλα είχε συνωμοτήσει για την κατάργηση της μοναρχίας.
 
Το ζεύγος δεν έπαθε κάτι από τους πυροβολισμούς και μετακινήθηκε σε παρακείμενο ξενοδοχείο ενώ η διεύθυνση του θερέτρου είπε ότι των πυροβολισμών είχε προηγηθεί λεκτικός διαπληκτισμός ανάμεσα στον πρώην διάδοχο από τη μια και τη Μέλανι Κοϊράλα και το σύζυγό της που κατάγεται από το Μπαγκλαντές, από την άλλη.
 
Σε δήλωσή του ο Παράς είπε ότι ήλθε σε πολιτική αντιπαράθεση με δύο πολίτες από την Ινδία και το Μπαγκλαντές και έφυγε από το εστιατόριο μόνος, όταν η συζήτηση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
 
«Δεν πυροβόλησα κανένα, μόνο έριξα άσφαιρα πυρά έξω από το εστιατόριο επειδή είχα απελπιστεί με τις λέξεις που χρησιμοποίησαν εναντίον της οικογένειας και της χώρας μου», είπε ο Παράς.
 
Ούτε η αστυνομία, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών του Νεπάλ επιβεβαίωσαν το γεγονός.
 
Από την πλευρά της, η Σουτζάτα Κοϊράλα, η οποία βρίσκεται σε ταξίδι στην ανατολική Ασία, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Μπιμ Ραουάλ για να του ζητήσει να αναλάβει νομική δράση εναντίον του Παράς, αν και δεν έχει μέχρι στιγμής υποβληθεί επίσημο αίτημα.
 
Ο Παράς έχει μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα αρκετές φορές, όταν ήταν ακόμη διάδοχος, μετά την εμπλοκή του σε καυγάδες και πυροβολισμούς σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Ο πατέρας Γκιανέντρα Σαχ παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2008 ύστερα από διαμαρτυρίες που κατέληξαν στο τέλος της μοναρχίας μετά από 240 χρόνια.
 
Ο Γκιανέντρα εστέφθη βασιλιάς το 2001 αφού ο ανιψιός του και τότε διάδοχος, ο πρίγκιπας Ντιπέντρα, κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής συγκέντρωσης, άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα άτομα, ανάμεσα στα οποία τον πατέρα του, τη μητέρα του ενώ στους τραυματίες συγκαταλεγόταν και ο Παράς. Στο επεισόδιο είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο ίδιος ο δράστης.
 
Σήμερα το πολίτευμα του Νεπάλ είναι αβασίλευτη από το 2008 δημοκρατία.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε