Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

O πρόεδρος αναγκάστηκε να πουλήσει την Πόρσε

REUTERS
Την πούλησε γιατί σε δημοσκόπηση οι πολίτες τον επέκριναν για την κίνηση του να αγοράσει ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο την ώρα που αυτοί πεινάνε!
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο δήλωσε σήμερα ότι πούλησε μία μεταχειρισμένη Πόρσε που είχε αγοράσει πέρυσι, επειδή έγινε αφορμή για να δεχτεί έντονη κριτική και να μειωθεί η δημοτικότητά του.
 
Μία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις αρχές του χρόνου διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους 1.200 ερωτηθέντες έκριναν ότι η απόφασή του να αγοράσει το πολυτελές αυτοκίνητο – παρότι μεταχειρισμένο – ήταν ατυχής σε μία φτωχή χώρα όπου οι τιμές των τροφίμων και των καυσίμων γνωρίζουν αλματώδη αύξηση.
 
“Δεν βρίσκεται πλέον στην κατοχή μου,” δήλωσε ο Ακίνο σε συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι το σπορ αυτοκίνητο πουλήθηκε έναντι 104.000 δολαρίων, δηλαδή στην ίδια τιμή που το είχε αγοράσει τα περασμένα Χριστούγεννα.
 
Ο πρόεδρος εξήγησε ότι αποφάσισε να το πουλήσει επειδή ήταν ένας “άσκοπος κίνδυνος” όχι μόνο για την προσωπική του ασφάλεια αλλά και για τους φρουρούς ασφαλείας του.
 
“Θα ήμουν εκτεθειμένος, θα ήταν σα να διαφημίζω ότι είμαι εδώ και θα ήμουν ευάλωτος,” πρόσθεσε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε