Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τάχτηκε υπέρ του YouTube

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τάχτηκε υπέρ του YouTube

Μέσω της σελίδας του στο Tweeter, καταδίκασε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, την απαγόρευση πρόσβασης στο YouTube από τη χώρα του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, καταδίκασε μέσω της σελίδας του στο Tweeter, την ιντερνετική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, την απαγόρευση που έχει επιβάλει η χώρα του σε ορισμένες υπηρεσίες του YouTube και του Google. 

“Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά παράπονα για τις απαγορεύσεις στο YouTube και το Google. Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στο κλείσιμό τους. Ζήτησα υπεύθυνες λύσεις και να υπάρξουν αλλαγές στις νομικές ρυθμίσεις”, γράφει ο Τούρκος πρόεδρος.

Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την ελευθεροτυπία έχουν καλέσει κατ’ επανάληψη την Τουρκία να μεταρρυθμίσει την περιοριστική νομοθεσία της για το Ίντερνετ. Τον Ιανουάριο ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφερε ότι η Τουρκία έχει μπλοκάρει την πρόσβαση σε περίπου 3.700 ιστοσελίδες για “αυθαίρετους και πολιτικούς λόγους”.

Η πρόσβαση στο δημοφιλές δίκτυο προβολής βίντεο YouTube απαγορεύτηκε από την τουρκική κυβέρνηση το 2008 επειδή κάποιοι χρήστες ανέβασαν βίντεο στα οποία υποστήριζαν ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν αλκοολικός και ομοφυλόφιλος.

Στις αρχές του μήνα η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε την πρόσβαση σε ιστοσελίδες της υπηρεσίας αναζήτησης Google “για νομικούς λόγους”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε