Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο πυρηνικός εφιάλτης συνεχίζεται – Αυξάνεται το επίπεδο ραδιενέργειας στη θάλασσα της Φουκουσίμα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το επίπεδο των ραδιενεργών ουσιών αυξήθηκε στη θάλασσα περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα…

ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία Tepco. Τα δείγματα από τη θάλασσα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο περιείχαν 1.400 μπεκερέλ καισίου 137 ανά χιλιόγραμμο, σύμφωνα με την εταιρία. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 600 φορές μεγαλύτερος από το ανώτερο επίπεδο των 2,3 μπεκερέλ που είχαν μετρηθεί μέχρι σήμερα στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Δείγματα που είχαν εξεταστεί την περασμένη Παρασκευή έδειχναν επίσης υψηλά επίπεδα καισίου 134 και ιωδίου 131, σύμφωνα με τους αναλυτές της Tepco. Δείγματα από άλλη περιοχή σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο δείχνουν επίσης αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας.

“Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε ακόμα. Θα πραγματοποιήσουμε και άλλους ελέγχους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση”, επισήμανε εκπρόσωπος της Tepco. Τα πρώτα δείγματα που εξετάστηκαν είχαν ληφθεί σε βάθος 20 ως 30 μέτρα, τρία χιλιόμετρα από την ακτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε