Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Ράινφελντ εξέφρασε τη λύπη του στον Ερντογάν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας

Ο Ράινφελντ εξέφρασε τη λύπη του στον Ερντογάν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας

Ο σουηδός πρωθυπουργός εξέφρασε στον Ερντογάν τη “λύπη” του μετά την ψηφοφορία στο σουηδικό κοινοβούλιο πρότασης που χαρακτηρίζει “γενοκτονία” τις σφαγές των Αρμενίων, το 1915.

Ο κ. Ράινφελντ που τηλεφώνησε το Σάββατο το βράδυ στον κ. Ερντογάν, “του εξέφρασε τη θλίψη του και είπε ότι η κυβέρνησή του δεν συμμερίζεται απολύτως την απόφαση αυτή, μια πρωτοβουλία που δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και είχε ως κίνητρο αποκλειστικά τους υπολογισμούς της εσωτερικής πολιτικής”, αναφέρουν οι υπηρεσίες του κ. Ερντογάν σε ανακοίνωση τους. 

Ο σουηδός πρωθυπουργός τόνισε επίσης, σύμφωνα με την Άγκυρα, ότι η κυβέρνησή του είναι “έτοιμη να κάνει τα αναγκαία ώστε αυτή η αβάσιμη απόφαση να μην σκιάσει τις διμερείς σχέσεις”, και διαβεβαίωσε ότι δεν αποδυναμώνει την υποστήριξη της Σουηδίας προς την Τουρκία στη διαδικασία ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του “επέμεινε σθεναρά στην απογοήτευση” που αισθάνθηκε η Τουρκία, αν και αναγνώρισε ότι η σουηδική κυβέρνηση ήταν εχθρική προς την ψηφοφορία αυτή, και απηύθυνε έκκληση για τη λήψη “μέτρων για την αποκατάσταση” της κατάστασης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε