Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Σαρκοζί 9 μονάδες πίσω από τους Σοσιαλιστές

Ο Σαρκοζί 9 μονάδες πίσω από τους Σοσιαλιστές

Μικρή βελτίωση κατέγραψαν τα ποσοστά αποδοχής του προέδρου της Γαλλίας, ο οποίος όμως εξακολουθεί να υπολείπεται σοβαρά των σοσιαλιστών αντιπάλων του, δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Le Figaro”, το συντηρητικό κόμμα του Σαρκοζί, βρίσκεται στο 32%, εννέα μονάδες κάτω από τους σοσιαλιστές που είναι στο 41%.

Ο ίδιος ο Σαρκοζί, είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται στο 30% από 26% που ήταν τον Ιούλιο, αλλά παρά τη βελτίωση εξακολουθεί να υπολείπεται του πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος είναι στο 37%, δύο μονάδες πάνω σε σχέση τον Ιούλιο.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων των Σοσιαλιστών και νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους πολιτικούς που οι Γάλλοι θέλουν να δουν σε πιο εξέχουσες θέσεις, με 45% έναντι 44% της αρχηγού των Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί.

Πάντως ο Σαρκοζί εξακολουθεί να πολώνει τους Γάλλους, καθώς στην έρευνα έχει τον υψηλότερο δείκτη αποδοκιμασίας με 67%.

Εκτός από το σχέδιό του να αυξήσει την κατώτατη ηλικία για τη συνταξιοδότηση κατά δύο χρόνια, στα 62, ο Σαρκοζί έχει επισύρει την κριτική οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης για την πολιτική της καταστολής της εγκληματικότητας που είχε ως στόχο τους Ρομά που διαμένουν παράνομα στη Γαλλία.

Ο Φιγιόν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τους Ρομά κράτησε χαμηλούς τόνους και έχει χαμηλότερο δείκτη αποδοκιμασίας, στο 56%.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε