Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ο Σίλβιο χώρισε από τον Φίνι και ζητάει… “διαζύγιο”

Την παραίτηση του από πρόεδρος της Βουλής ζητάει ο Καβαλιέρε από τον μέχρι τώρα στενό του συνεργάτη Τζιανφράνκο Φίνι…

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο σύμμαχός του της Λίγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να παρέμβει ώστε ο Τζιανφράνκο Φίνι να αποχωρήσει από την προεδρία της βουλής, ανακοίνωσε ο Μπόσι αργά χθες Δευτέρα, ύστερα από τρίωρη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
 
“Αποφασίσαμε να πάμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας όχι για να υποβάλουμε την παραίτηση της κυβέρνησης αλλά για να ζητήσουμε ο Φίνι να μην είναι πλέον πρόεδρος της βουλής”, δήλωσε ο Μπόσι, επικεφαλής της Λίγκας του Βορρά ύστερα από τις συνομιλίες με τον Μπερλουσκόνι.
 
Ο “Καβαλιέρε” δεν εξέφρασε την προσωπική του θέση αλλά σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, έκρινε “απαράδεκτες” τις δηλώσεις στις οποίες προέβη την Κυριακή ο Φίνι ανακοινώνοντας “το τέλος” του “Λαού της Ελευθερίας” (PDL) του δεξιού κόμματος που είχε ιδρύσει μαζί με τον Μπερλουσκόνι.
 
Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν “σαφή απόδειξη ότι (ο Φίνι) παίζει ένα ρόλο εχθρικό προς την πλειοψηφία και την κυβέρνηση” που “δεν συνάδει” καθόλου με τη θέση του στην προεδρία της βουλής, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Οι Μπερλουσκόνι και Μπόσι “θα ζητήσουν τις προσεχείς εβδομάδες να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του παρουσιάσουν αυτή τη σοβαρή κατάσταση που θέτει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των θεσμών”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε