Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ο Σουλτς υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας… απέναντι στη Μέρκελ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Υποψήφιος τoυ Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) για την καγκελαρία της Γερμανίας θα είναι ο Μάρτιν Σουλτς στις επικείμενες γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το κόμμα θα ψηφίσει για να εγκρίνει αυτή την απόφαση την Κυριακή, όταν ο Σουλτς θα παρουσιάσει επίσης το προεκλογικό πρόγραμμα του SPD, επισήμαναν οι ίδιοι.
Ο Γκάμπριελ διευκρίνισε ότι το κόμμα έχει συμφωνήσει πως ο ίδιος θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αντικαγκελάριος και επικεφαλής του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος είπε ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος και θα προτείνει τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου που πρωταγωνίστησε στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο 61 ετών Γερμανός πολιτικός, διετέλεσε Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για δύο συνεχόμενες θητείες των δυόμισι ετών.
Ο Σουλτς διαχειρίστηκε από αυτή τη θέση όλες τις πρόσφατες κρίσεις από την κρίση της Ευρωζώνης με την Ελλάδα στο επίκεντρο, την προσφυγική κρίση και την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του μήνα Δεκεμβρίου ο Σουλτς χαίρει υψηλής δημοφιλίας η οποία έφτανε στα ίδια επίπεδα με αυτά της Καγκελαρίου Μέρκελ και θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για να αναμετρηθεί μαζί της.

Με πληροφορίες από Euronews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε