Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

O “Σούπερ Μάριο” θα συναντήσει τους Μερκοζί

O “Σούπερ Μάριο” θα συναντήσει τους Μερκοζί

Ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στην βουλή επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του είναι “κυβέρνηση εθνικής προσπάθειας” και θα σκήσει τα καθήκοντά του όσο το επιθυμεί το κοινοβούλιο.

Ο Μάριο Μόντι τόνισε ότι “η δημιουργία του υπουργείου για την συνοχή της ιταλικής επικράτειας δεν έρχεται σε αντίθεση με το ομοσπονδιακό μοντέλο”, ενώ ζήτησε να συνεχίσουν να τον αποκαλούν καθηγητή, “διότι οι πρωθυπουργοί φεύγουν, ενώ οι καθηγητές μένουν”.

“Ζητώ όμως να μην χρησιμοποιούνται εκφράσεις του τύπου ‘θα βγάλουμε το καλώδιο από την πρίζα’ διότι δεν είμαστε μηχάνημα και ακόμη και αν ήμασταν, δεν θα ήξερα αν θα έπρεπε να θεωρηθούμε ξυράφι ή μηχάνημα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής”, συμπλήρωσε με νόημα ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Ακριβώς την έκφραση “θα βγάλουμε το καλώδιο από την πρίζα όποτε το επιθυμούμε” χρησιμοποίησε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφερόμενος στην παροχή υποστήριξης στην κυβέρνηση.

Ο Μόντι ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και θα έχει παράλληλα συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί “για να ξεκινήσει μια σταθερή συμβολή της Ιταλίας στην επίλυση των προβλημάτων της Ευρώπης”.

“Μια πρώτη τριμερής σύνοδος με τον Σαρκοζί και την Μέρκελ θα γίνει την Πέμπτη στο Στρασβούργο”, δήλωσε ο Μόντι για την επικείμενη συνάντηση της ερχόμενης Πέμπτης στο Στρασβούργο.

Ο Μόντι τόνισε και πάλι σήμερα, αναφερόμενος “σε φήμες ότι επηρεαζόμαστε από μεγάλα συμφέροντα”, ότι “θέλω να πω ότι δεν γνωρίζω να υπάρχουν, στην Ιταλία, τέτοιου είδους συμφέροντα. Μακάρι να υπήρχαν. Είχα όμως την τιμή να γνωρίσω τα διεθνή μεγάλα συμφέροντα, ως ευρωπαίος επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού. Μπορεί οι νεότεροι βουλευτές να μην το ξέρουν, αλλά τα συμφέροντα αυτά με θυμούνται καλά. Όταν παρεμπόδισα την συνένωση δυο μεγάλων αμερικανικών εταιριών, το περιοδικό Εκόνομιστ έγραψε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις θεωρούν τον Μάριο Μόντι τον ‘Σαντάμ Χουσέιν’ της οικονομίας”.

Διαψεύδει ο Μπερλουσκόνι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί την παραμονή του διαδόχου του στην εξουσία ως το 2013, υπαναχωρώντας από τις ως τώρα εκκλήσεις του για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή ο  διέψευσε πως είπε σε υποστηρικτές του ότι μπορεί να “τραβήξει την πρίζα”, να ρίξει δηλαδή την κυβέρνηση όποτε το θελήσει. “Νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση θα ενεργήσει κατά τρόπο που να υπηρετεί τη χώρα όλη την εναπομείνασα περίοδο”, είπε ο Μπερλουσκόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μόντι στη Βουλή κι απ’ έξω διαδηλώσεις

Κομμένο το μπούγκα μπούγκα τώρα έχει… μπάνκα μπάνκα!

Ο Σίλβιο επέστρεψε: “Νομίζατε ότι θα κάτσω σπίτι να γράψω τα απομνημονεύματά μου. Κάνατε λάθος”

Ψήφος εμπιστοσύνης στον “Σούπερ Μάριο”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε