Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

O σούπερ-αστυνομικός της Γαλλίας στη φυλακή

O σούπερ-αστυνομικός της Γαλλίας στη φυλακή

Ένας από τους πιο γνωστούς αξιωματούχους της αστυνομίας στην Γαλλία μπήκε στη φυλακή καθώς κατηγορείται μεταξύ άλλων και  για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Πρόκειται για μία υπόθεση που όπως φαίνεται βάζει τέλος στην μακρόχρονη καριέρα του, δημιουργώντας παράλληλα έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Μετά από δεκάδες υποθέσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει για την εξιχνιασή τους φαίνεται πως μπερδεύτηκε ανάμεσα σε αυτές και ο ίδιος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαθεσιμότητα το νούμερο 2 της δικαστικής αστυνομίας της Λιόν, Μισέλ Νεϊρέ, ο οποίος κατηγορείται ακόμη για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος, συνεργία με κακοποιούς και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

“Αυτό είναι πραγματικά τραυματικό για την εθνική αστυνομία. Ο Νεϊρέ αποτελεί αντικείμενο έρευνας και από σήμερα τον θέτω σε διαθεσιμότητα” ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, μιλώντας το κανάλι France 2.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν η αστυνομία ανακάλυψε πέρσι 11 κιλά κοκαΐνης σε πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε κυνηγητό μελών συμμοριών, έπειτα στην Λατινική Αμερική και τέλος στον Νεϊρέ.

Η σύζυγος του 55χρονου “σούπερ- αστυνόμου” Νικόλ Μαρσελέν κατηγορείται για διαφθορά και για συνέργεια με κακοποιούς και έχει ήδη προφυλακιστεί.

Την ίδια ώρα, η υπόθεση αυτή έχει οδηγήσει στη σύλληψη και αρκετών άλλων αξιωματούχων της αστυνομίας.

Δείτε βίντεο με τον “σούπερ-αστυνομικό” σε παλαιότερη υπόθεση που είχε εξιχνιάσει:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε