Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο στρατός απέρριψε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Αιγύπτου

Ο στρατός απέρριψε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Αιγύπτου

Ο Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι, που είχε διοριστεί στη θέση αυτή τον περασμένο Ιούλιο από το στρατιωτικό συμβούλιο που κυβερνά τη χώρα, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση δεν διευκρινίστηκαν. Ωστόσο, πηγές υποστήριξαν ότι ο υπουργός ήταν δυσαρεστημένος με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε τις συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών διαδηλωτών και του στρατού, την περασμένη Κυριακή. Από τις συγκρούσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι.

Ωστόσο, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του και ο ίδιος δεν γνωρίζει πλέον πώς να αντιδράσει.

Στην ερώτηση αν έχουν υποβληθεί και άλλες παραιτήσεις υπουργών ο Μπεμπλάουι απάντησε ότι δεν έχει πληροφορηθεί κάτι τέτοιο.

Ο Μπεμπλάουι διορίστηκε υπουργός Οικονομικών τον Ιούλιο, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του πρώην υπουργού Σαμίρ Ράντουαν και διαπραγματευόταν με τα κράτη του Κόλπου την χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Αίγυπτο προκειμένου να στηριχτεί ο προϋπολογισμός που έχει αυξηθεί ραγδαία λόγω της πολιτικής αναταραχής στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Παραδομένη στο χάος η Αίγυπτος – 24 οι νεκροί από τα επεισόδια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε