Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο στρατός κατέλαβε την μεγαλύτερη φαβέλα στο Ρίο! – Φώτο και Βίντεο

Οι δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους σήμερα τη φαβέλα Ροσίνια στο Ρίο ντε Ζανέιρο, τη μεγαλύτερη της Βραζιλίας, έπειτα από τρεις δεκαετίες κυριαρχίας των εμπόρων ναρκωτικών, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo.

“Στις 06:19′ (10:19′ ώρα Ελλάδος) το τάγμα ειδικών επιχειρήσεων μάς επιβεβαίωσε ότι έχει τον έλεγχο της φαβέλας”, ανακοίνωσε το Globo. Η επιχείρηση, στην οποία μετέχουν εκατοντάδες μέλη των επίλεκτων δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη ελικοπτέρων, είχε αρχίσει δύο ώρες νωρίτερα.

Στην επιχείρηση, μετείχαν ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού, εκατοντάδες αστυνομικοί της ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων και δυνάμεις κρούσης με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ελικοπτέρων.

Οι αρχές εκτιμούν ότι 200 έμποροι ναρκωτικών βρίσκονται μέσα στη Ροσίνια.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης πενηνταμελής δύναμη κρούσης της αστυνομίας απέκλεισε τις εισόδους της φαβέλας για να ελέγχει τα διερχόμενα οχήματα. Από την Παρασκευή αστυνομικοί βαριά οπλισμένοι έχουν λάβει θέσεις στις εισόδους της φαβέλας και κρατώντας φωτογραφίες υπόπτων έχουν εντείνει τους ελέγχους στις εισόδους και εξόδους της φαβέλας.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται μετά τη σύλληψη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης του πλέον καταζητούμενου βαρώνου ναρκωτικών του Ρίο, του Αντόνιο Φρανσίσκο Μπομφίμ Λόπες, του επονομαζόμενου “Νιεμ”. Αντίστοιχη επιχείρηση διεξάγεται και στη γειτονική φαβέλα Βιντιγκάλ.

Η Ροσίνια θα είναι η 19η φαβέλα του Ρίο που ανακαταλαμβάνεται από τις αρχές ύστερα από τρεις δεκαετίες κυριαρχίας των καρτέλ των ναρκωτικών.

Οι αρχές του Ρίο, μιας από τις πολιτείες της Βραζιλίας με τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας, έχουν αρχίσει από το 2008 μεγάλες επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των φτωχών συνοικιών του Ρίο, που ελέγχονται από τους εμπόρους ναρκωτικών και τις ένοπλες συμμορίες ενόψει του Μουντιάλ ποδοσφαίρου του 2014, και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε