Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Ο Στρος Καν δεν έδωσε χρήματα στην καμαριέρα”

“Ο Στρος Καν δεν έδωσε χρήματα στην καμαριέρα”

Οι συνήγοροί του διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ο πελάτης τους είχε οποιαδήποτε “εγχρήματη” σχέση με την καμαριέρα του ξενοδοχείου, όπως είχε γράψει η εφημερίδα New York Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην υπεράσπιση του Ντομινίκ Στρος Καν η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα ασκούσε “τακτικά” πορνεία και ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ “αρνήθηκε να την πληρώσει” μετά τη σεξουαλική επαφή που είχαν στις 14 Μαΐου στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Στρος-Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν και Γουίλιαμ Τέιλορ, διέψευσαν τις πληροφορίες. “Δεν υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών γιατί δεν τέθηκε ζήτημα χρημάτων”, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Στη Γαλλία, βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος και πρώην συνεργάτες του Στρος Καν επανέρχονται στο σενάριο μιας “συνωμοσίας” σε βάρος του. Ο βουλευτής Φρανσουά Λονκλ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κάποια “σχέση” μεταξύ του ομίλου Accor, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Sofitel, και “ίσως κάποιων γαλλικών εστιών συνωμοσίας”.

Η Μισέλ Σαμπάν, μια άλλη πρώην συνεργάτιδα του Στρος-Καν, έκανε λόγο για “πολιτική επίθεση” σε βάρος του και διερωτήθηκε για το ρόλο που έπαιξε ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης ο οποίος “παρασημοφορήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από το Νικολά Σαρκοζί”. Ο Ρέι Κέλι είχε τιμηθεί με το παράσημο το 2006 την εποχή που ο Σαρκοζί ήταν υπουργός Εσωτερικών.

“Θα προτιμούσα να μιλήσω για παγίδα και όχι για συνωμοσία”, είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Πιερ Μοσκοβισί στο τηλεοπτικό κανάλι BFM.

Ο όμιλος του ξενοδοχείου Sofitel ωστόσο αρνήθηκε σήμερα ότι στελέχη του έπαιξαν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση η διεύθυνση του Sofitel ενημέρωσε γύρω στις 23:45 (ώρα Παρισιού) τον όμιλο Accor που με τη σειρά του ενημέρωσε τον εθνικό συντονιστή πληροφοριών στην προεδρία της δημοκρατίας, Ανζ Μανσινί. Άλλη πηγή είπε ότι η μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων του Accor ενημερώθηκε από το Sofitel μετά τη σύλληψη του Στρος Καν στις 20:40 της 14ης Μαΐου.

Η Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικών Πληροφοριών  της Γαλλίας ανέφερε πάντως στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με την υπόθεση του Στρος-Καν.

Διαβάστε επίσης

Κι όμως οι Γάλλοι θέλουν τον Στρος Καν στην πολιτική ζωή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε