Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Στρος Καν, η Αν Σενγκλέρ και η… βαφτισιμιά!

REUTERS
Ο ίδιος διαμηνύει πως δεν θα είναι υποψήφιος για την γαλλική προεδρία. Οι.. “γυναίκες” του φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και οι μηνύσεις δίνουν και παίρνουν!
Εντός των επομένων ημερών πρόκειται να αποσύρει η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης τις κατηγορίες εις βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, ο οποίος σύμφωνα με στελέχη του γάλλων Σοσιαλιστών έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος.
 
Πάντως το δικαστικό δράμα συνεχίζεται, καθώς χθες υποβλήθηκαν δύο νέες μηνύσεις: η 32χρονη γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν μήνυσε τον DSK για απόπειρα βιασμού το 2003, ενώ του έπαιρνε συνέντευξη και η καμαριέρα που τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση στράφηκε εναντίον της «New York Post» και πέντε δημοσιογράφων της για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή η εφημερίδα ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι εργαζόταν ως πόρνη.
 
Μια τρίτη γυναίκα όμως, η σύζυγος του Στρος-Καν, Αν Σενκλέρ, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για τις εξελίξεις και ίσως και μια μικρή εκδικητικότητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Nouvelle Observateur», την περασμένη Παρασκευή λίγη ώρα αφότου ο δικαστής του Μανχάταν ήρε τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί στον 63χρονο γάλλο πολιτικό, η Σενκλέρ έστειλε SMS σε δύο στενές φίλες της όπου έγραφε: «Είχαμε δίκιο να μην αμφιβάλλουμε». Αλλά και: «Ας μην ξεχνάμε αυτούς που μας έφτυσαν κατάμουτρα»…
 
Η απόσυρση των κατηγοριών εις βάρος του Στρος-Καν θεωρείται «βέβαιη» ακόμα και πριν από την εμφάνισή του στο δικαστήριο στις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με δήλωση πηγής της Εισαγγελίας στη «New York Post», καθώς η αξιοπιστία της καμαριέρας είναι τόσο χαμηλή πλέον ώστε δεν μπορεί να στηρίξει την καταγγελία της.
 
Αυτό όμως δεν φαίνεται να επηρεάζει τους Γάλλους οι οποίοι σε νέα δημοσκόπηση φέρονται με ποσοστό 54% να αντιτίθενται στην υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές του 2012, με πιο εχθρικές τις γυναίκες, τα ανώτερα στελέχη και τους συνταξιούχους. Αρα είναι μάλλον σωστή η απόφαση που έχει πάρει ο Στρος-Καν – σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της Μαρτίν Ομπρί – να μην είναι υποψήφιος. Αυτό το αποκάλυψε ο ίδιος σε τηλεφωνική του συνομιλία με την Ομπρί την περασμένη Παρασκευή λίγο μετά τη δικαστική ανατροπή.
 
Ούτως ή άλλως οι δικαστικές περιπέτειες του DSK απέχουν πολύ από την ολοκλήρωσή τους. Η Τριστάν Μπανόν που κατέθεσε χθες μήνυση για απόπειρα βιασμού, δήλωσε ότι την αηδιάζει «να βλέπει τον Στρος-Καν ελεύθερο». Πάντως σε ανύποπτο χρόνο ο Στρος-Καν, όπως αναφέρει μια βελτιωμένη εκδοχή της βιογραφίας του που επανεκδόθηκε πρόσφατα, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες της Μπανόν: «Είναι απολύτως ψευδές! Η σκηνή που περιγράφει είναι αποκύημα φαντασίας», είχε δηλώσει στον γάλλο δημοσιογράφο Μισέλ Τομπμάν.
 
«Με βλέπετε, εμένα, να ρίχνω μια γυναίκα στο έδαφος και να τις κάνω βίαιες πράξεις;». Εξήγησε μάλιστα ότι η Μπανόν που τότε ήταν μόλις 23 ετών είχε επικοινωνήσει μαζί του «εκ μέρους της κόρης μου Καμίλ», η μητέρα της οποίας την είχε βαφτίσει.
 
 
Από την εφημερίδα “Τα Νέα”
 

Αποσύρουν τις κατηγορίες κατά του Στρος Καν

Τα “σκάνδαλα” του Στρος Καν σε… επανάληψη!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε