Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο θανατηφόρος ιός Έμπολα “θερίζει ζωές” και στο Κονγκό

Ο θανατηφόρος ιός Έμπολα “θερίζει ζωές” και στο Κονγκό

Ξέσπασμα του ιού Έμπολα αναφέρθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε μια οργάνωση βοήθειας χθες, μερικές εβδομάδες μετά την εκδήλωση της θανατηφόρας ασθένειας στη γειτονική Ουγκάντα.

Εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF).

Ωστόσο η ίδια οργάνωση ανέφερε πως μέχρι στιγμής οι εργαστηριακές εξετάσεις έχουν επιβεβαιώσει πέραν πάσης αμφιβολίας την προσβολή από Έμπολα μόνο στην περίπτωση του ενός από τα εννιά θύματα.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η MSF, στελέχη της άνοιξαν ένα κέντρο φροντίδας στην Ισίρο ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση της ασθένειας, η οποία έχει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό θνησιμότητας και συμπτώματα όπως αιμορραγικό πυρετό, εμετούς και εσωτερική αιμορραγία.

Υπάρχουν άλλα τουλάχιστον 12 ύποπτα κρούσματα στην περιοχή, κατά την μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα επίσης με την MSF, το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην ΛΔ Κονγκό δεν σχετίζεται με εκείνο που είχε εντοπιστεί στην Ουγκάντα τον Ιούλιο και στις αρχές Αυγούστου, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Θερίζει ζωές” ο επικίνδυνος ιός Έμπολα στην Ουγκάντα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε