Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Τραμπ απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου του ESPN – Τον αποκάλεσε ρατσιστή

Ο Τραμπ απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου του ESPN – Τον αποκάλεσε ρατσιστή
Φωτογραφία Facebook Jemele Hill

Την απόλυση της δημοσιογράφου Τζεμέλ Χιλ από το ESPN απαίτησε ο Λευκός Οίκος. Ένα tweet ήταν αρκετό για να εξοργίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ποιος δεν σκέφτηκε, μετά τη δολοφονία γυναίκες από νεοναζί στο Σάρλοτσβιλ, πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν “χάιδεψε” τ’ αυτιά των οπαδών της ανωτερότητας της λευκής φυλής;

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επιχειρήσει να κρατήσει “ίσες αποστάσεις”, λέγοντας πως ανάμεσα στους… νεοναζί υπάρχουν και “καλοί άνθρωποι”.

Είναι άλλωστε η πλειοψηφία εκείνων που τον έστειλε τον Λευκό Οίκο.

Η δημοσιογράφος του ESPN δεν το σκέφτηκε απλά, αλλά το έγραψε και στο twitter.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, που είναι ευρέως περιτριγυρισμένος με άλλους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής» έγραψε.

«Δεν έχει τα προσόντα και είναι ακατάλληλος να είναι πρόεδρος. Δεν είναι ηγέτης. Κι αν δεν ήταν λευκός, δεν θα είχε εκλεγεί ποτέ», έγραψε επίσης.

Ζητούν την απόλυσή της

Φυσικά το tweet της νεαρής δημοσιογράφου προκάλεσε την οργή του Λευκού Οίκου, που απαίτησε να απολυθεί από το αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Τζεμέλ Χιλ είναι συμπαρουσιάστρια του SportsCenter, μιας από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές του ESPN.

«Αυτό είναι ένα από τα πιο εξοργιστικά σχόλια που θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε και νομίζω ότι ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης από το ESPN», σχολίασε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Πήγαινε… γυρεύοντας ο Τραμπ

Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ακροδεξιός δολοφόνησε νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Σάρλοτσβιλ, ο Τραμπ είχε αποφύγει να καταδικάσει.

Ήταν η μέρα που πορεία νεοναζιστών και των λευκών ρατσιστών κατέληξε στη δολοφονία 32χρονης γυναίκας.

Τη σκότωσε ακροδεξιός όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε αντιρατσιστές που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση.

Πολλοί συντηρητικοί στις ΗΠΑ επιτίθενται συχνά στο ESPN, όχι μόνο για τα πολιτικά σχόλια της Χιλ αλλά και γιατί οι παρουσιαστές του παίρνουν πολλές φορές θέση.

«Συγγνώμη»

Αντιμέτωπο με τις επικρίσεις αυτές το ESPN, που ανήκει στη Disney, διαβεβαίωσε σε μια ανακοίνωσή του ότι τα σχόλια της δημοσιογράφου του «δεν αντανακλούν τη δική του θέση» και ότι η Χιλ «αναγνώρισε ότι η πράξη της ήταν ανάρμοστη».

Και ο… ελέφαντας

Η ίδια η δημοσιογράφος, μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter απευθύνθηκε στον… «ελέφαντα στο δωμάτιο», μια σαφή ειρωνεία για όσους την κατακρίνουν.

Ανέβασε δήλωση στην οποία αναφέρει πως τα σχόλιά της, είναι προσωπικά και δεν αποτελούν “θέση” του ESPN.

«Τα σχόλιά μου στο twitter εκφράζουν τις προσωπικές μου πεποιθήσεις.

Μετανιώνω γιατί τα σχόλιά μου και ο δημόσιος τρόπος που τα έκανα, ήταν άδικα για το ESPN.

Ο σεβασμός μου για την εταιρία και τους συναδέλφους μου παραμένει άνευ όρων».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις