Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Τραμπ απαντά με ύβρεις στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Τραμπ σεξουαλική παρενόχληση

Μια παλιά ιστορία που “επιστρέφει” για να στοιχειώσει ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ. Τρεις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση “επέστρεψαν” και ο πρόεδρος των ΗΠΑ το αντιμετωπίζει με τον μοναδικό τρόπο του ξέρει: “φωνάζοντας” για να ακουστεί περισσότερο από εκείνες.

Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον Τραμπ δεν είναι σημερινές. Είχαν “βγει” ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές. Απλά τώρα, οι τρεις γυναίκες που τον κατηγορούν, ζήτησαν να γίνει έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου από το Κογκρέσο. Και μια γερουσιαστής απαίτησε να παραιτηθεί ο πρόεδρος.

Κι εκείνος τι έκανε; Δυο ασυνάρτητα tweets. Στο ένα εμπλέκει την έρευνα για τη Ρωσία, τους Δημοκρατικούς και τη Χίλαρι Κλίντον. Και στο άλλο, κατηγορεί τη γερουσιαστή που τον καλεί να παραιτηθεί, πως τον… ικέτευε κάποτε. Και αφήνει αιχμές ακόμα και για την ηθική της.

Πάνω απ’ όλα κόσμιος και ψύχραιμος ο Ντόναλντ…

Τα tweets της… οργής

Περίμενε κανείς ότι δεν θα απαντούσε ο Ντόναλντ Τραμπ στα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες; Όχι είναι η απάντηση. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν άφησε το… κοινό του παραπονεμένο. Δυο tweets απόλυτα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του. Και τις… τρικυμίας στο μυαλό του.

Στο πρώτο γράφει: «Παρά τις εκατοντάδες χαμένες ώρες και τα πολλά εκατομμύρια δολάρια που ξοδεύτηκαν, οι Δημοκρατικοί ήταν ανίκανοι να αποδείξουν κάποια συμπαιγνία με τη Ρωσία. Οπότε προχώρησαν στις ψευδείς κατηγορίες και στις κατασκευασμένες ιστορίες με γυναίκες που δεν ξέρω και δεν γνώρισα ποτέ. Fake news».

Και στο δεύτερο τα πράγματα γίνονται… ακόμα χειρότερα. Ξεκινά το tweet με τη λέξη Lightweight. Μάλλον θέλει έτσι να χαρακτηρίσει τη γερουσιαστή Κίρστεν Γκίλιμπραντ ελαφρών ηθών. Και θα καταλάβετε γιατί. «Η Κίρστεν Γκίλιμπραντ, υπηρέτρια του Τσακ Σούμερ (σ.σ. επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία) και κάποια που ερχόταν στο γραφείο μου “ικετεύοντας” για χορηγίες, όχι πριν πολύ καιρό (και θα έκανε τα πάντα για αυτές), τώρα μάχεται τον Τραμπ. Πολύ άπιστο προς τον Μπιλ και την ανέντιμη (σ.σ. Χίλαρι)».

“Ερευνήστε τον Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση”

Η οργή του Τραμπ προκλήθηκε γιατί τρεις γυναίκες που τον είχαν κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση πριν από τις εκλογές, επανήλθαν. Και ζητούν να γίνει έρευνα από το Κογκρέσο.

Τη Δευτέρα (11.12.2017) οι τρεις γυναίκες, η Ρέιτσελ Κρουκς, η Σαμάνθα Χόλβι και η Τζέσικα Λιντς έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Την οργάνωσε Brave New Films, εταιρία παραγωγής του ντοκιμαντέρ «16 γυναίκες και ο Ντόναλντ Τραμπ». Η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο και έχει να κάνει με τις καταγγελίες πολλών γυναικών κατά του Αμερικανού προέδρου.

Ρέιτσελ Κρούκς, Τζέσικα Λιντς, Σαμάνθα Χόλβι – Φωτογραφία Reuters

«Ζητώ από τα μέλη του Κογκρέσου να βάλουν στην άκρη τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και να ερευνήσουν την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του Τραμπ», τόνισε η Ρέιτσελ Κρουκς.

«Έχουν ερευνήσει άλλα μέλη του Κογκρέσου, οπότε πιστεύω ότι είναι δίκαιο να γίνει και ο Τραμπ αντικείμενο έρευνας. Δεν είναι κομματικό ζήτημα, έτσι συμπεριφέρονται στις γυναίκες καθημερινά», είπε η Χόλβι.

Οι καταγγελίες

Η Λιντς, η Κρουκς και η Χόλβι είχαν αρχικά κάνει τις καταγγελίες τους χωριστά, ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ωστόσο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τον παραγωγή του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα.

Μιλώντας στο NBC η Χόλβι, πρώην Μις Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε ότι το 2006 ο Τραμπ κοίταζε εκείνη και τις άλλες υποψήφιες του διαγωνισμού Μις ΗΠΑ, τον οποίο διοργάνωνε, επίμονα. «Μας έβαλε στη σειρά και με κοιτούσε σα να ήμουν ένα κομμάτι κρέας», κατήγγειλε η Χόλβει, η οποία ήταν τότε 20 ετών.

Ρέιτσελ Κρούκς, Τζέσικα Λιντς, Σαμάνθα Χόλβι – Φωτογραφία Reuters

Η Λιντς, που είναι πλέον 70 ετών, κατήγγειλε ότι όταν ήταν 38 ετών είχε καθίσει δίπλα στον Τραμπ στην πρώτη θέση ενός αεροπλάνου με προορισμό τη Νέα Υόρκη όταν εκείνος άρχισε να την αγγίζει παντού, χωρίς τη συγκατάθεσή της. «Έβαζε τα χέρια του παντού, με φιλούσε και με άγγιζε», κατήγγειλε.

Από την πλευρά της η Κρουκς επεσήμανε ότι το 2005, όταν ήταν 22 ετών και εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ στον Πύργο Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος, αφού της έκανε χειραψία, τη φίλησε στο στόμα χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε αμέσως επικρίνοντας «τον παραλογισμό» των καταγγελιών αυτών, τις οποίες χαρακτήρισε «ψευδείς» και υποκινούμενες από «πολιτικά κίνητρα».

«Ο πρόεδρος έχει αναφερθεί ήδη άμεσα σε αυτές τις κατηγορίες και τις έχει διαψεύσει. Έγινε πολύ πριν τις εκλογές, οι κάτοικοι της χώρας αυτής στήριξαν τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Δόθηκε απάντηση στις κατηγορίες» μέσω της νίκης του προέδρου, πρόσθεσε.

Τραμπ, παραιτήσου!

Εκείνο που φαίνεται πως εκνεύρισε πολύ περισσότερο απ’ όλα τον Τραμπ όμως ήταν η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κίρστεν Γκίλιμπραντ, που ζήτησε την παραίτησή του.

«Ο πρόεδρος Τραμπ διέπραξε επίθεση σύμφωνα με αυτές τις γυναίκες. Πρόκειται για αξιόπιστες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και διάπραξης αξιόποινων πράξεων που πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος. Ο ίδιος, πρέπει να παραιτηθεί», είπε η Γκίλιμπραντ σε συνέντευξή της στην Κριστιάν Αμανπούρ, στο CNN.

Η Κίρστεν Γκίλιμπραντ – Φωτογραφία Reuters

Η Γκίλιμπραντ, ηγείται των προσπαθειών στο Κογκρέσο για την καταπολέμηση των σεξουαλικών επιθέσεων στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. «Έχω ακούσει τις καταθέσεις των γυναικών αυτών και μερικές από αυτές σου ραγίζουν την καρδιά», τόνισε.

Στην περίπτωση που «δεν παραιτηθεί άμεσα ο ίδιος», το Κογκρέσο «θα πρέπει να διεξάγει ειδικές έρευνες για την συμπεριφορά του, ώστε να πληρώσει για τις πράξεις του» υποστήριξε.

Η… ανδρική φωνή για παραίτηση

Δεν ενόχλησε το ίδιο τον Τραμπ η τοποθέτηση του (επίσης Δημοκρατικού) γερουσιαστή Ρον Γουάιντεν από το Όρεγκον, ο οποίος τον κάλεσε κι εκείνος να παραιτηθεί και τάχθηκε υπέρ του να γίνει έρευνα από το Κογκρέσο.

«Οι γυναίκες αυτές πράττουν το σωστό. Στην περίπτωση που ο Τραμπ δεν παραιτηθεί, το Κογκρέσο θα πρέπει να διερευνήσει τις καταγγελίες αρκετών γυναικών ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά και τις παρενόχλησε. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», έγραψε ο Γουάιντεν.

Δύο άλλοι γερουσιαστές των Δημοκρατικών, ο Κόρι Μπούκερ από το Νιου Τζέρσι κι ο Τζεφ Μέρκλεϊ από το Όρεγκον, ζήτησαν την παραίτηση του Τραμπ μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις