Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Ο Τραμπ με έκανε να κλάψω” λέει η χήρα του στρατιώτη! [vid, pics]

Τραμπ
Φωτογραφίες από: Reuters

Η χήρα του αδικοχαμένου αμερικανού στρατιώτη Ντέιβιντ Τ. Τζόνσον θρηνεί και ο Ντόναλντ Τραμπ την… διαψεύδει στο Twitter! Συγκλονιστικό βίντεο.

«Με έκανε να κλάψω ακόμα περισσότερο»! Η χήρα ενός Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στον Νίγηρα περιέγραψε σήμερα, σε μια μαρτυρία γεμάτη συγκίνηση, το αμφιλεγόμενο τηλεφώνημα που της έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τον οποίο κατηγόρησε πως δεν θυμήθηκε καν το όνομα του συζύγου της!

χήρα

χήρα

Ο λοχίας Λα Ντέιβιντ Τ. Τζόνσον ήταν μόλις 25 ετών. Σκοτώθηκε, μαζί με άλλους τρεις Αμερικανούς, σε μια ενέδρα που έστησαν εναντίον τους τζιχαντιστές στον Νίγηρα. Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στις 4 Οκτωβρίου.

Συγκλονίζει η χήρα

«Ο πρόεδρος είπε ότι εκείνος γνώριζε τί ακριβώς είχε αναλάβει. Όμως αυτό μου προκάλεσε πόνο. Αυτό με έκανε να κλάψω. Θύμωσα εξαιτίας του τόνου της φωνής του και του τρόπου με τον οποίο το είπε». Αυτά σημείωσε η χήρα του, Μιέσια Τζόνσον, στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

«Τον άκουσα να τραυλίζει προσπαθώντας να θυμηθεί το όνομα του συζύγου μου και αυτό με πόνεσε περισσότερο. Διότι αν και ο σύζυγός μου βρισκόταν εκεί για να πολεμήσει για την χώρα μας… Αν και έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του, γιατί δεν μπορούσατε να θυμηθείτε το όνομά του;» πρόσθεσε η ίδια.

«Δεν είπα τίποτα, απλώς άκουγα. Εξοργίστηκα, με έκανε να κλάψω ακόμα περισσότερο» τόνισε η νεαρή γυναίκα. Η οποία κυοφορεί το τρίτο παιδί του εκλιπόντα στρατιωτικού.

Σε ερώτηση που της τέθηκε τι θα έλεγε τώρα στον Αμερικανό πρόεδρο, η γυναίκα απάντησε ξεκάθαρα: «Δεν έχω να του πω τίποτα».

Η Τζόνσον ανέφερε επιπλέον ότι της είπαν ελάχιστα πράγματα σχετικά τις συνθήκες που σκοτώθηκε ο σύζυγός της και ότι δεν της επέτρεψαν να δει τη σορό του.

«Δεν γνωρίζω τί βρίσκεται μέσα σε αυτό το κουτί» επισήμανε αναφερόμενη στο φέρετρο του άνδρα της. «Θα μπορούσε να είναι άδειο».

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη

https://www.youtube.com/watch?v=1jyFCtPIP1M

Τραμπ

Τραμπ

χήρα

Ο Τραμπ… την διαψεύδει!

Ο πρόεδρος σύντομα απάντησε στους ισχυρισμούς της, στέλνοντας ένα tweet όπου αντέκρουε τις δηλώσεις της.

«Είχα μια συζήτηση γεμάτη σεβασμό με τη χήρα του λοχία Λα Ντέιβιντ Τζόνσον και ανέφερα το όνομά του από την αρχή, χωρίς να διστάσω στιγμή» διαβεβαίωσε ο μεγιστάνας.

Η Φρεντερίκα Ουίλσον, βουλευτής των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο την προηγούμενη εβδομάδα ότι είχε πει: «είμαι βέβαιος ότι εκείνος γνώριζε σε τί ακριβώς είχε δεσμευτεί, όμως αυτό παραμένει οδυνηρό».

«Η βουλευτίνα των Δημοκρατικών επινόησε όσα ανέφερα στη σύζυγο ενός στρατιώτη που σκοτώθηκε στη μάχη (κι έχω αποδείξεις). Θλιβερό!» της είχε απαντήσει ο πρόεδρος στο Twitter.

στρατιώτης

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες από: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις