Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τσάβες προειδοποιεί για “πόλεμο” στην περιοχή!

Ο Τσάβες προειδοποιεί για “πόλεμο” στην περιοχή!
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, του οποίου οι σχέσεις με τη γειτονική Κολομβία μόνον αγαστές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, προειδοποίησε σήμερα πως…

 

η πιθανή εκλογή του Χουάν Μανουέλ Σάντος στην προεδρία της όμορου χώρας «ενδέχεται να προκαλέσει πόλεμο» στην περιοχή.
 
Ο Σάντος, δελφίνος του νυν προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε, θεωρείται από τις σφυγμομετρήσεις (που του πιστώνουν το 35%) ως επικρατέστερος για την εκλογή στην αναμέτρηση για την προεδρία, στις 30 Μαΐου. Την 1η Μαρτίου 2008, ως υπουργός Αμύνης, ο Σάντος είχε διατάξει την επίθεση του στρατού εντός του εδάφους του γειτονικού Ισημερινού κατά δυνάμεων των ανταρτών Farc.
 
«Ο Σάντος ως πρόεδρος μπορεί να προκαλέσει πόλεμο σε αυτήν την περιοχή του κόσμου. Ο κος Σάντος μπορεί να θέλει να παραστήσει την Κοκκινοσκουφίτσα, στην πραγματικότητα όμως είναι ένας λύκος, ο οποίος διέταξε την επίθεση στον Ισημερινό. Εάν θέλει να γίνει πρόεδρος θα πρέπει να ξεκινήσει λέγοντας και να ζητήσει συγγνώμη», τόνισε ο Τσάβες στην εβδομαδιαία του εκπομπή «Γεια σου πρόεδρε».
 
Ο Σάντος έχει αρνηθεί, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, πως ήταν εκείνος που διέταξε την επίθεση στον Ισημερινό και κατηγόρησε τον Τσάβες ότι αναμειγνύεται στην εκλογική διαδικασία της Κολομβίας. Εντούτοις, διατρανώνει σε όλους τους τόνους την επιθυμία του να τον συναντήσει «για να αμβλύνουν τις διαφορές» και να βελτιώσουν τις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε