Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο τυφώνας Ρίτσαρντ έφθασε κοντά στην πρωτεύουσα του Μπελίζε

Ο τυφώνας Ρίτσαρντ έφθασε από χθες βράδυ στα νότια της Πόλης του Μπελίζε, τη μεγαλύτερη στο Μπελίσε, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους και ιδιαίτερα επικίνδυνες βροχοπτώσεις, τονίζουν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

«Τα δεδομένα από τα ραντάρ στη Μπελίσε πιστοποιούν πως ο τυφώνας Ρίτσαρντ έχει φθάσει στη στεριά περί τις 03.45, ώρα Ελλάδος, κατά μήκος των ακτών της Μπελίζε, σε απόσταση περίπου 35 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Μπελίζε Σίτι», συνοδευόμενος από ανέμους 150 χλμ/ώρα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC), από το Μαϊάμι.
 
Η Πόλη του Μπελίζε, κύρια πόλη της μικρής κεντροαμερικανικής χώρας στις ακτές της Καραϊβικής, έχει 80.000 κατοίκους. Η χώρα έχει να πληγεί άμεσα από τυφώνες από το 1961.
 
Ο τυφώνας μετακινείται προς δυτικό-βορειοδυτικό άξονα με ταχύτητα 17 χλμ/ ώρα, τονίζει το αμερικανικό κέντρο.
 
«Η καταιγίδα θα προκαλέσει αύξηση του επιπέδου των νερών στη θάλασσα κατά 1-1,50 μ. πάνω από το κανονικό επίπεδο κατά μήκος της Μπελίζε, τονίζει το NHC, προειδοποιώντας πως «κοντά στις ακτές τα κύματα θα είναι μεγάλα και καταστροφικά».
 
Επιπλέον, ο Ρίτσαρντ θα προκαλέσει ραγδαίες βροχοπτώσεις «οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν δυνητικά θανατηφόρες κατολισθήσεις εδαφών, ιδίως στις ορεινές περιοχές», τονίζει το κέντρο.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε