Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

«Ο Τζέιμς Μερντοκ ήξερε για τις υποκλοπές» – Απολύσεις στη News International

Ένα e-mail σύμφωνα με το οποίο οι υποκλοπές ήταν πιο διαδεδομένες απ’ ό,τι είχε αρχικά είχε εκτιμηθεί «καίει» τον γιο του Ρούπερτ Μέρντοχ, Τζέιμς.

Δυο πρώην μεγαλοστελέχη της News International δήλωσαν στους αστυνομικούς που ερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βρετανία πως ο Τζέιμς Μέρντοχ είχε διαβάσει το e-mail που ανέφερε πως το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο και πιο δεδομένο από αυτό που φαντάζονταν όλοι.

Ο πρώην δημοσιογράφος της News Of The Worl, Κόλιν Μάιλερ και ο πρώην νομικός διευθυντής της News International, Τομ Κρον, κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή της βρετανικής Βουλής. Στην ίδια που τον περασμένο Ιούλιο είχαν εμφανιστεί ο Ρούπερτ και ο Τζέιμς Μέρντοχ.

Τότε, ο Τζέιμς Μέρντοχ είχε αρνηθεί πως γνώρισε για το έγγραφο αυτό, σύμφωνα με το οποίο οι υποκλοπές δε γίνονταν μόνο από ένα άτομο, αλλά ήταν συνηθισμένη πρακτική της εφημερίδας.

Ο Μάιλερ ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει τον Μέρντοχ junior για το έγγραφο κατά τη διάρκεια 15λεπτης συνάντησής τους, παρουσία και του Κρον, πριν από σχεδόν τρία χρόνια, το 2008.

Έρχονται απολύσεις στη News International
Πάνω από 100 εργαζόμενοι πρόκειται να χάσουν τις δουλειές τους, αφού, όπως δήλωσε ο Τομ Μόκριτζ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, αναμένεται να καταργηθούν 110 από τις συνολικά 3.000 εργασίας στον όμιλο κατά την διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Οι διευθυντές των τριών πανεθνικής κυκλοφορίας εφημερίδων του ομίλου (The Sun, The Times και The Sunday Times) θα πρέπει να επανεξετάσουν το πώς αξιοποιούν το προσωπικό τους, ανέφερε στο κείμενό του, που έστειλε για εσωτερική χρήση στα στελέχη.

Από χθες εξάλλου, ο όμιλος έχει ανακοινώσει ότι ακυρώνει τα σχέδιά του να αποκτήσει νέα γραφεία στο ανατολικό Λονδίνο. Όλο το προσωπικό θα εδρεύει στην πλατεία Τόμας Μουρ, κοντά στον Πύργο του Λονδίνου και τον Τάμεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μερντοχ: «Δε φταίω για το φιάσκο, αλλά συγγνώμη»

Ο Μέρντοκ είπε ψέματα στην Βουλή;

Νεκρός δημοσιογράφος που κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών

Και νέα σύλληψη στη Βρετανία για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Βρετανία: Δικαστική εντολή για να αποκαλυφθεί ποιος διέταξε τις υποκλοπές

Αθώος για τις υποκλοπές ο πρώην της Σκ.Γιάρντ – Ερευνα όμως για βοηθό του

Συνέλαβαν και τον πρώην αρχισυντάκτη της News of the World

Ενήμερος για τις δωροδοκίες αστυνομικών ο πρώην διευθυντής της News of the World

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε