Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Χάρι Πότερ ψηφίζει… Κλεγκ

Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Νικ Κλεγκ φαίνεται πως κερδίζει αρκετά την στήριξη των βρετανών σταρ. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Νικ Κλεγκ φαίνεται πως κερδίζει αρκετά την στήριξη των βρετανών σταρ. ΦΩΤΟ REUTERS
Το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι βρετανοί σταρ.
 

 

Ο κινηματογραφικός Χάρι Πότερ, ο ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον Νικ Κλεγκ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Το ίδιο και ο ηθοποιός Κόλιν Φερθ, ο σατιρογράφος Αρμάντο Ιανούτσι, ο άθεος ακαδημαϊκός Ρίτσαρντ Ντάουκινς, η συγγραφέας Κέιτ Μος και η ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μπιάνκα Τζάγκερ , πρώην σύζυγος του τραγουδιστή των Ρόλινγκ Στόουνς Μικ Τζάγκερ .
 
Ο Μάικλ Κέιν, βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός, υποστηρίζει τους Συντηρητικούς, όπως και ο σταρ των Τake Τhat Γκάρι Μπάρλοου. Ο Αλαν Σούγκαρ , επιχειρηματίας και σταρ τηλεριάλιτι, δώρισε στο Εργατικό Κόμμα 460.000 ευρώ.
 
Όμως και τα ΜΜΕ εκφράζουν πλέον ανοιχτά την στήριξη τους σε κόμματα.
 
Την υποστήριξή της στους Συντηρητικούς προσέφερε σήμερα η εφημερίδα Financial Times, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.
 
Η εφημερίδα εξέφρασε ανησυχίες για την “εχθρότητα” των Συντηρητικών απέναντι στην Ευρώπη και την απειρία της ομάδας του Ντέιβιντ Κάμερον, κατέληξε όμως στο συμπέρασμα ότι το κόμμα είναι το καταλληλότερο για να αναλάβει την εξουσία.
 
“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανία είναι τρομακτικά — τα χειρότερα που έχει αντιμετωπίσει η χώρα από τη δεκαετία του 1970. Δεν είναι (οι Συντηρητικοί) η τέλεια επιλογή, όμως τα ένστικτά τους είναι τα σωστά. Τα δημοσιονομικά σχέδιά τους, μολονότι ασαφή, υποδηλώνουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να περιορίσουν το κράτος”, σημειώνει η εφημερίδα.
 
Η Financial Times επαίνεσε πάντως τις ενέργειες που έκανε ο νυν πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν για να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του επέτρεψε στο κράτος να αναπτυχθεί πάρα πολύ, με κίνδυνο να πνίξει την οικονομία. “Μετά από 13 χρόνια οι Εργατικοί χρειάζονται μια περίοδο στην αντιπολίτευση για να ανανεωθούν”, προσθέτει.
 
Όσον αφορά τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες — ο ηγέτης των οποίων, Νικ Κλεγκ, αύξησε εντυπωσιακά τη δημοτικότητά τους στις πρόσφατες τηλεοπτικές μονομαχίες — η εφημερίδα χαρακτήρισε “ελκυστικές” τις προτάσεις τους όσον αφορά τις πολιτικές ελευθερίες και τις μεταρρυθμίσεις, αλλά τονίζει ότι δεν πείστηκε από την πολιτική τους για την οικονομία.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε