Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Οδύσσεια τέλος για τους επιβάτες του Costa Allegra! – Έδεσε στις Σεϋχέλλες

Οδύσσεια τέλος για τους επιβάτες του Costa Allegra! – Έδεσε στις Σεϋχέλλες

Το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra, το οποίο ρυμουλκείτο από την Τρίτη, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την προηγουμένη στο μηχανοστάσιό του, ενώ έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό, έδεσε στο λιμάνι του Μαχέ στις Σεϋχέλλες.

Ενα γαλλικό αλιευτικό ρυμούλκησε το Costa Allegra στο λιμάνι της Βικτώριας, όπου ασθενοφόρα, ομάδα γιατρών του Ερυθρού Σταυρού, ένας αριθμός μικρών λεωφορείων, αλλά και περίπου 30 δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ περίμεναν τους επιβάτες του.

Οι αποσκευές τους, οι οποίες είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι νωρίτερα με πλοιάρια, όταν ακόμα το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν στ΄ανοικτά της Βικτώριας, είχαν ήδη φορτωθεί στα μικρά λεωφορεία που περίμεναν τους επιβάτες.

Αξιωματούχοι της πλοιοκτήτριας εταιρίας Costa Cruises επιβιβάστηκαν την Τετάρτη στο κρουαζιερόπλοιο για να ρυθμίσουν θέματα σχετικά με τη διαμονή των επιβατών σε ξενοδοχεία των Σεϊχελλών και με τα αεροπορικά εισιτήρια των 636 επιβατών και των 413 μελών του πληρώματος.

Η εταιρεία έκανε κράτηση για περισσότερα από 600 αεροπορικές θέσεις καθώς επίσης για 400 δωμάτια ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με την Costa Cruises, οι 376 από τους επιβάτες αποδέχθηκαν την προσφορά της εταιρείας να παρατείνουν με έξοδά της τις διακοπές τους στις Σεϊχέλλες, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις για το καρναβάλι τελειώνουν αύριο, Παρασκευή. Οι υπόλοιποι επιβάτες θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για τις χώρες προέλευσής τους.

Οι επιβάτες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, προέρχονται από 25 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ των επιβατών είναι 127 Γάλλοι, 126 Ιταλοί, 38 Γερμανοί, 31 Βρετανοί, 13 Καναδοί και 8 Αμερικανοί.

Η άφιξη του Costa Allegra στο λιμάνι της Βικτώριας, σηματοδοτεί το τέλος ενός “επίπονου ταξιδιού”, δήλωσε η 62χρονη επιβάτις του Αλένα Ντάε από το Βέλγιο, η οποία τόνισε ότι αισθάνεται ανακούφιση που το ταξίδι αυτό τελείωσε.

Ο Ανρί, ένας γάλλος επιβάτης 82 ετών δήλωσε ότι το ταξίδι μετά την εκδήλωση της φωτιάς ήταν “φρίκη”.

“Ηταν ένα πολύ δύσκολο ταξίδι. ‘Ημαστε αναγκασμένοι να κοιμόμαστε στη γέφυρα, γιατί δε λειτουργούσαν τα κλιματιστικά αφού δεν υπήρχε ρεύμα και εξαιτίας της δυσοσμίας στις καμπίνες γιατί δε λειτουργούσαν ούτε τα καζανάκια στις τουαλέτες”, τόνισε η Αλένα Ντάε.

“Υπήρχαν τρόφιμα, αλλά δεν μπορούσαμε να φάμε τίποτα που έπρεπε να μαγειρευτεί. Τρώγαμε πολύ ψωμί”, πρόσθεσε.

“Την πρώτη ημέρα τα πράγματα δεν ήταν τόσο δύσκολα, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση χειροτέρευε. Δεν υπήρχε ρεύμα, δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις τουαλέτες και με δυσκολία μπορούσε κανείς να κοιμηθεί καθώς ήμαστε στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο”, δήλωσεο Ανρί.

Το πλοίο, το οποίο ρυμούλκησε γαλλικό αλιευτικό, συνόδευσαν ως το Μαχέ σκάφη της ακτοφυλακής των Σεϊχελλών για ν΄αποτρέψουν ενδεχόμενη επίθεση σομαλών πειρατών.

Η ανακούφιση στα πρόσωπα των επιβατών ήταν εμφανής αφού η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε